Gezocht: helpende handjes voor overstekende padden

Door Iris Olsthoorn 10 januari 2017

Ben jij een echte dierenvriend? De Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) zoekt in Delft en omgeving helpende handjes voor de paddentrek dit voorjaar. Tussen februari en april zijn er bijna 2000 padden, kikkers en salamanders die hulp kunnen gebruiken bij het oversteken. 

Het KNNV Delfland heeft ongeveer 250 vrijwilligers nodig die in Delft, maar ook in Bergschenhoek, Delfgauw, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland, Monster en Ypenburg de handen uit de mouwen steken. Letterlijk, want padden overzetten doe je met je handen.

Help de padden

Behalve helpen bij het redden van de diertjes, kan je op 24 januari ook naar de lezing Help de padden. Hier krijg je niet alleen instructies, maar ook een volledige uitleg over waarom padden trekken. Als je wilt helpen met de paddenoversteek wordt tijdens de paddentrekperiode je één avond per week verwacht op een van de 12 locaties. Het duurt ongeveer van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur.

Vorig jaar werden door de Delftse vrijwilligers maar liefst 3171 padden gered van een vroegtijdige dood. Op de locaties waar padden worden overgezet wordt de weg ’s avonds afgesloten. Wie toch denkt door te kunnen rijden brengt niet alleen de padden in gevaar, maar krijgt ook een boete. 

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie