Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze sportscholen in Delft wordt in de buitenlucht gesport

Door Rosa Smit 15 mei 2020

De sportscholen mogen in Nederland waarschijnlijk pas in september weer helemaal open. Dat duurt voor veel sportclubs te lang (en voor onszelf eigenlijk ook). Gelukkig zijn er wel al een paar plekken waar je naartoe kunt gaan (mits je lid bent) om je in het zweet te werken. Sommige sportscholen hebben geluk met het terrein om hun gebouw heen en zetten hun apparaten buiten neer.

Fiets je een rondje door de binnenstad, dan zie je niet veel van deze plekken. Je moet soms iets verder fietsen, maar hé,  we willen juist in beweging komen, toch? Wat verder op de Rotterdamseweg, bij crossfitbox Endless Performance Delft vind je bijvoorbeeld een terrein met sportattributen. En dat is gelijk ook wel een erg fijn plekje. Het is een rustig, afgelegen binnenplaatsje met zowel zon en schaduw langs het water van de Schie, een ideale plek om te sporten.  Door deze locatie is buitensporten dan ook niet helemaal nieuw voor de mensen hier. Al voor de coronatijd werd er al gebruik van gemaakt.  Er worden groepslessen gegeven en er is genoeg ruimte om zelf spullen te pakken en al zonnend wat gewichten te heffen.

Wat schaduwrijker en op een wat kleiner stukje stoep, vind je de sportatributen van Fitness and Health club Delft op de Papsouwselaan. Het lijkt erop alsof je hier gewoon als voorbijganger gebruik van kan maken, maar voor veiligheidsredenen moet je je aanmelden om er gebruik van te maken en dat kan voorlopig alleen als je lid bent.

Ook bij sportcenter Allround aan het einde van de Reinier de Graafweg en bij Easy Active aan de Schieweg kun je buiten sporten. Maar ook bij deze clubs geldt dat het op dit moment alleen nog open is voor leden. ”Dat is voor nu de meest veilige manier,” vertelt een medewerker van Allround. ”Leden kunnen online registreren en zo kunnen wij controleren op dat er maximaal 10 mensen per les komen.” Naast groepslessen is er bij beide sportscholen op bepaalde momenten ook ruimte voor vrij en zelfstandig trainen.

Ook na coronamaatregelen buiten door

Niet-leden moeten dus nog heel even wachten. De meeste van deze vier sportclubs kijken even aan hoe het gaat met steeds een klein groepje leden en weten daarna of ze dat veilig kunnen uitbreiden.

Bovenstaande sportscholen zullen hun apparaten in de buitenlucht waarschijnlijk blijven aanbieden totdat alles binnen ook weer open mag. Hoewel ze bij Allround wel de voordelen inzien van het buiten sporten. ”We horen van veel van onze leden dat ze het zo heerlijk vinden, misschien blijven we dit wel voor langere tijd doen.”

Rennen maar! Delftse sportclubs gaan weer open voor de jeugd

Sinds gisteren mogen sportclubs in heel Nederland weer open voor de jeugd. Meteen nadat het kabinet ...

Update: zo staat het met de cijfers rondom corona in Delft

Veel van ons werken inmiddels ruim twee maanden thuis en het coronavirus is helaas nog lang niet ver...

Unieke beelden: er is een bever gespot vlakbij Delft

Loop jij wel eens een rondje in Midden-Delfland? Dan kun je vanaf nu een bever zien rondzwemmen. Een...
Tulpenvaas

Vet: dit bizar grote kunstwerk is straks in Delft te bewonderen

Als je vaak over de A13 rijdt, zal je daar binnenkort iets heel bijzonders zien staan. Vanaf 1 juni ...

Meer over

Nieuws

adv.