Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gemeente Delft wil vrachtwagens, auto’s en brommers de binnenstad uit

Door Ilse Zoutewelle 13 januari 2020

Als het aan de gemeente ligt, kunnen we straks de binnenstad niet meer in met vrachtwagens, auto’s, brommers en snorfietsen. De maatregelen zijn onderdeel van een plan om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.

Op dit moment voldoet de lucht in Delft niet aan de advieswaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De gemeente werkt al een tijdje aan oplossingen daarvoor. Dit doen ze nu bijvoorbeeld al door zwaar vrachtverkeer een ontheffing à €85,- te laten aanvragen voor ze de ‘logistieke zone’ van Delft in mogen. Deze zone omvat zo’n beetje de hele binnenstad; kijk hier voor een kaartje.

Ook auto’s, brommers en snorfietsen worden geweerd

Het nieuwe plan gaat nog een stapje verder. Als het allemaal doorgaat, mag ook vrachtverkeer dat rijdt op diesel de logistieke zone niet meer in. Is dat eenmaal doorgevoerd, dan zijn de auto’s, brommers en snorfietsen aan de beurt. Deze maatregel geldt dan voor alle brandstoffen: dus ook als je voertuig rijdt op benzine of LPG ben je niet meer welkom. Uiteindelijk wordt dit dan dus een gebied zonder schadelijke uitlaatgassen. Wethouder Stephan zegt hierover in het bericht op de website van Gemeente Delft: “Door Delft duurzaam te zoneren, zal het verkeer in Delft steeds schoner worden. Dat verbetert de luchtkwaliteit in de gehele stad. Pure gezondheidswinst!”

Het plan is niet helemaal in kannen en kruiken. De gemeenteraad moet hier nog goedkeuring voor geven en daarna moet het plan nog worden doorgevoerd. Wat vind jij: is dit een goed idee, of niet?

Lees ook:

aan de zweth

Michelinsterren uitgereikt: deze restaurants vlakbij Delft hebben er eentje

Het is een spannende dag voor horecaondernemers door heel Nederland: in het DeLaMar Theater zijn de ...
theo-jansen-strandbeesten-marco-zwinkels-4

Tip: op deze plek kun je de beroemde Strandbeesten altijd (gratis) bekijken

Misschien weet je het nog wel: in 2016 was er in Museum Prinsenhof Delft een supergave tentoonstelli...
De Waag Delft

Delft is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de Delft, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.