Gefeliciteerd! 11 Delftenaren krijgen donderdag een lintje

lintjesregen

Koningsdag is vrijdag pas, maar donderdag is ook een feestelijke dag: het regent lintjes in Delft. Elf bijzondere Delftenaren kregen voor hun verdiensten een oranje lintje opgespeld van Burgemeester Marja. Dat betekent dat we er vier ridders en zeven leden in de Orde van Oranje Nassau bij hebben. 

Mevrouw A.M. Dijkgraaf – Nadorp

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Dijkgraaf-Nadorp verzorgt al ruim dertig jaar bardiensten op zaterdag bij hockey- en tennisvereniging Ring Pass Delft. Met eigen vervoer doet ze daar wekelijks de inkopen voor. En daar houdt het niet bij op. Wanneer er een feestje of een evenement georganiseerd moet worden, is mevrouw Dijkgraaf-Nadorp één van de drijvende krachten. Voor deze vereniging is mevrouw Dijkgraaf-Nadorp een ‘grootkapitaal’! 

De heer J.C.M. Holierhoek

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Als directeur van woningbouwvereniging Sint Hippolytus zette de heer Holierhoek zich in voor betere woningen en een fijnere woonomgeving van huurders. Hij maakte zich sterk voor de stadsvernieuwingsprojecten in de Gilliswijk en het Westerkwartier. Toen hij met de VUT ging, werd de heer Holierhoek voorzitter van de Cliëntenraad van de gemeente Rijswijk. Vijftien jaar behartigde hij belangeloos de belangen van mensen met een laag inkomen. Twaalf jaar geleden werd hij bestuurslid van Inloophuis Debora, ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. Vier jaar later werd hij voorzitter van de Debora Partnership Club, gericht op werving van sponsors. Ook is meneer Holierhoek één van de drijvende krachten achter de ‘Droomtijdloop’ en Golden Tenloop.

De heer H.J.C. Koster

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Koster is al sinds 2004 taalcoach bij het SamenSpraak, waarbij hij niet-Nederlandstaligen helpt de Nederlandse taal te leren. Hij heet mensen daarvoor welkom in zijn eigen huis. Nog iets langer, sinds 2003, is de heer Koster daarnaast stadgids.  Bij het Vermeer Centrum treedt de heer Koster regelmatig op als gastheer. De mensen van Stichting Gilde kunnen in het mooie pand aan de Voldersgracht altijd op zijn hulp rekenen. Hetzelfde gold jarenlang voor het bestuur van Nemo Science Museum in Amsterdam en Archeon in Alphen aan den Rijn. De heer Koster hielp bij de bouw van Archeon. Bouwen deed hij ook aan de Sirius, het schip van Greenpeace. Aanvankelijk was de heer Koster vrijwilliger bij Greenpeace; vanaf zijn 53e was hij tien jaar lang lid van het Greenpeace-actieteam.

De heer J.H. Kroon

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Drs. Kroon was speler, scheidsrechter en voorzitter bij de Bergdiensten Volleybal Vereniging. Hij zat vijf jaar in het hoofdbestuur van de Nederlandse Volleybal Bond en werd bij zijn afscheid benoemd tot Lid van Verdienste, vanwege zijn rol die bij de professionalisering van de volleybalbond. Nog altijd is hij scheidsrechter en ook vaste gastheer van heren 1, nu bij Volleybalvereniging Inter Rijswijk.

Recenter hield hij zich als secretaris van de ANBO Delft en algemeen bestuurslid van de SSBO – de samenwerkende bonden van ouderen – bezig met belangenbehartiging van ouderen in Delft, op gebied van wonen, zorg en veiligheid.

De heer A.A.J.F. van den Dobbelsteen

Benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Professor Van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design en Sustainability bij de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Als wetenschapper zet hij zich in voor duurzame energiesystemen en klimaatadaptatie. Zijn kennis wordt gevraagd en toegepast over de hele wereld. Hij wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande denkers op het gebied van stedelijke duurzaamheid.

Professor Van den Dobbelsteen is voor zijn studenten een gedreven, motiverende, stimulerende en inspirerende mentor. Daarmee draagt hij zijn kennis en inspiratie over op de volgende generatie en inspireert jonge mensen tot het kritisch te kijken naar de wereld en het willen bijdragen aan behoud en verbetering ervan.

Mevrouw E.C.M. van der Kraaij – Herman

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van der Kraaij was collectant voor de Delftse afdeling van KWF Kankerbestrijding toen ze in 1991 voorzitter werd. Ze coördineerde de jaarlijkse huis-aan-huis collecte, onderhield contacten met het hoofdkantoor, stuurde bestuursleden en wijkavonden aan, organiseerde vergaderavonden en regelde de geld-tel-actie, die in de beginjaren nog handmatig moest gebeuren. Naast de jaarlijkse actie – die gemiddeld € 30.000 per jaar opleverde – nam ze het initiatief tot nieuwe activiteiten, waaronder de Facebookpagina voor KWF-Delft en speciale collecte-momenten, zoals bij de Taptoe Delft. Daarnaast was ze aanspreekpunt en helpende hand voor Delftenaren die een individuele KWF-actie wilden organiseren. Naast het voorzitterschap en haar baan bij de politie was ze bovendien mantelzorger voor haar zieke ouders. Ook toen ze zelf aan het ziekbed was gekluisterd, bleef ze jarenlang de activiteiten voor het KWF coördineren.

Mevrouw Van der Kraaij wordt gekarakteriseerd als een echte probleemoplosser, fantastisch organisator en duizendpoot die op een perfecte manier de externe contacten onderhoudt. 

Mevrouw J. van der Laan – van Dijk

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van der Laan is sinds 2002 zeer actief betrokken bij Terre des Hommes Delft. Kansarme kinderen weer kansrijk maken, daar draait het om bij Terre des Hommes; onder meer via projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg en microkredieten. Mevrouw Van der Laan is verkoopmedewerker in de Delftse winkel. Ze houdt de winkel schoon en helpt elke week met sorteren en prijzen van de goederen. Als ze twijfelt over de waarde van een bepaald product, dan boort ze haar vele contacten in Delft aan om de spullen te laten taxeren.

Al is mevrouw Van der Laan onlangs 90 jaar geworden, officieel is ze nog altijd zo’n 20 uur per week actief voor Terre des Hommes Delft. Als een ware ambassadrice van Terre des Hommes vertelt ze overal hoe hard het nodig is dat we oog hebben voor kinderen die het veel minder hebben getroffen dan wij hier in Nederland. Ze is erg geliefd bij haar collega-vrijwilligers en heeft een luisterend oor voor iedereen.

Mevrouw P.G.M. Kouwenhoven

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Kouwenhoven is sinds 1999 oprichter, directeur en conservator van Stichting World Art Delft, het kunstcentrum dat zich heeft gespecialiseerd in internationale beeldende kunst. In 2012 richtte ze Stichting Land Art Delft op, dat polderlandschap omtovert in een kunstlandschap.

Meer nog dan dat ze beeldend kunstenaar is, oprichter of directeur, is ze vrijwilliger van deze stichtingen. Ze brengt WAD noch LAD kosten in rekening. En als ze eigen werk verkoopt tijdens tentoonstellingen op World Art Delft, schenkt ze de opbrengst aan de Stichting Vrienden van World Art Delft. In 2000 ontving ze al de Klaverblad-prijs voor cultureel ondernemerschap; in 2003 de A.J. Prinsen Cultuurprijs voor vernieuwende initiatieven in kunst en cultuur in de regio Delft.

De heer H.G. van Trigt

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Trigt is ruim 51 jaar vrijwilliger bij de belastingservice van de FNV, afdeling Delft. Hij begon in de jaren ’60, toen hij nog volop actief was in het arbeidsproces. Toen hij in 1993 met pensioen, ging hij door met zijn vrijwilligerswerk. Sterker nog, in de loop der jaren breidde hij zijn vrijwilligerstaken uit. Want naast het invullen van de belastingformulieren leerde hij als instructeur ook anderen de kneepjes van het vak.

Ondanks zijn leeftijd van 81 jaar blijft hij zich gemiddeld tien uur per week bezighouden met het invullen van belastingformulieren van anderen. Met een piek in de eerste maanden van het jaar, als hij meerdere avonden in de week de ‘belasting-steun-en-toeverlaat’ is van talloze FNV-leden. En dat is nog niet alles, want hij houdt zich ook nog eens bezig met de nacontroles van de belastingaangiftes.

De heer R.A. van Winden

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mr. Van Winden zet zich al vele jaren in voor mensen die het minder hebben. Hij was lange tijd consulent schuldhulpverlening bij Florijn Schuldhulpverlening Ondernemers in Rotterdam. Als vrijwilliger bij diverse advocatenkantoren was hij geruime tijd actief op het gebied van sociale advocatuur. Inmiddels is hij vooral betrokken bij kinderen die het moeilijk hebben. Zo is hij al langere tijd begeleider van de stichting Heppie, onderdeel van stichting Het Vergeten Kind. Als vrijwilliger begeleidt hij vakanties en weekenden voor kinderen die het thuis moeilijk hebben.

De laatste jaren is hij heel actief bij stichting Mijn Held – waar kleine helden grote helden ontmoeten. Als oprichter en directeur van stichting Mijn Held organiseert hij ontmoetingen voor kinderen die het moeilijk hebben en hun ‘onbereikbare’ idolen. Bovendien organiseert hij groepsevenementen met een (super)heldenteam, onder meer op scholen en kinderafdelingen van ziekenhuizen of bij de Voedselbank, en uitjes naar pretparken en musea. Ongeveer 900 kinderen en jongeren zijn op deze manier al in het zonnetje gezet.

Mevrouw M.H. Welle Donker

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Welle Donker is sinds 2000 betrokken bij talloze initiatieven om recreatie op het water te stimuleren. Ze nam het initiatief tot ophoging van de Gaagbrug, was medeverantwoordelijk voor de passantenhaven bij de Porceleyne Fles en mede door haar toedoen is de Zuid-Kolk uitgegroeid tot een toeristische hotspot.

Ze is coauteur van het rapport Delft Knooppunt Land-Water, is betrokken bij de Botanische Tuin Delft, bij de Erfgoedlijn Trekvaarten in Zuid-Holland en vrijwilliger bij stichting De Witte Roos in Delft. Tevens was ze lid van het ontvangstcomité van het Varend Corso Delft en van de werkgroep Achter de Gevels van de Historische Vereniging Delfia Batavorum. Bovendien was ze tussen 2002 en 2006 raadslid in Delft. Ze wordt gezien als iemand die vele partijen bij elkaar brengt om nieuwe initiatieven te realiseren.

Meer in deze categorie

Gemeente

Ga naar “Handig om te weten: op deze data vallen de schoolvakanties in 2021-2022 in Delft”

Handig om te weten: op deze data vallen de schoolvakanties in 2021-2022 in Delft

Ga naar “Gaaf om te zien! Zo groeide Delft in de afgelopen 100 jaar”

Gaaf om te zien! Zo groeide Delft in de afgelopen 100 jaar

Ga naar “MAG DAT: zomaar een bankje op de stoep voor je huis zetten?”

MAG DAT: zomaar een bankje op de stoep voor je huis zetten?

In onze gids

Ga naar “Spellenwinkel.nl”

Spellenwinkel.nl

 • Rotterdamseweg 370 A9
 • Winkelen
 • Gesloten
Spellenwinkel.nl in Delft, buitenkant
Ga naar “Kim by fashion”

Kim by fashion

 • Paradijspoort 22-24
 • Winkelen
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “De Botanie”

De Botanie

 • Choorstraat 24,
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Vers gebrande noten – 3 bakjes voor € 10,-”

Vers gebrande noten – 3 bakjes voor € 10,-

 • Verkade & Jacques Delft
 • Geldig t/m 20 september 2021
verkade & jacques nieuw
Ga naar “Blokker serviesserie Moskou 3+1 gratis”

Blokker serviesserie Moskou 3+1 gratis

 • Blokker
 • Geldig t/m 19 september 2021
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel 950 stukjes € 8,99”

Jan van Haasteren puzzel 950 stukjes € 8,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59”

Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “alle Blokker keukenhulpen 2e halve prijs”

alle Blokker keukenhulpen 2e halve prijs

 • Blokker
 • Geldig t/m 19 september 2021

Vacatures

Ga naar “Redactiestagiair(e) bij indebuurt Delft”

Redactiestagiair(e) bij indebuurt Delft

 • Indebuurt
 • Stage
Ga naar “Horecamedewerker (m/v)”

Horecamedewerker (m/v)

 • IKEA Delft
 • Parttime
Ga naar “Verkoopmedewerker avond (6-16 uur)”

Verkoopmedewerker avond (6-16 uur)

 • Nolten Delft
 • Parttime
Ga naar “Weekend- en vakantiemedewerker (5 – 37 uur)”

Weekend- en vakantiemedewerker (5 – 37 uur)

 • Nolten Delft
 • Parttime
Ga naar “Medewerker bediening”

Medewerker bediening

 • Het Vermeertje
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Workshop Muziek uit de Verf”

Workshop Muziek uit de Verf

 • Iederal
 • 7 oktober 2021
Ga naar “Outletmarkt Delft voor de Helft”

Outletmarkt Delft voor de Helft

 • 25 september 2021
Ga naar “Elke donderdagavond cocktailavond bij Het Vermeertje”

Elke donderdagavond cocktailavond bij Het Vermeertje

 • Het Vermeertje
 • 9 september 2021
Ga naar “Kunstexpositie bij De Centrale”

Kunstexpositie bij De Centrale

 • 23 mei 2021
Ga naar “Tentoonstellingen in de Botanische Tuin”

Tentoonstellingen in de Botanische Tuin

 • 26 augustus 2021