Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen winkels maar woningen boven Lidl centrum

Door Ilse Zoutewelle 29 augustus 2016

Zoals het er nu uitziet gaat de Lidl aan de Kruisstraat er gewoon komen, maar wel op een andere manier dan oorspronkelijk het idee was. Er komen nu geen winkels meer boven de supermarkt, maar woningen.

Dit zorgt als het goed is voor minder overlast van verkeer en geluid voor de bewoners van de Zuidpoort. De gemeente kan niet voorkomen dat de Lidl aan de Zuidpoort er komt, want de projectontwikkelaar houdt vast aan zijn plannen. Daarom zijn de burgemeester en wethouders gekomen met een alternatief bouwplan: boven de supermarkt komen 8 à 9 woningen in plaats van winkels. Dit moet ervoor zorgen dat er minder verkeer en geluidshinder is in de straat. Ook worden de winkelkarretjes van de Lidl binnen gestald en wordt de koelinstallatie op het dak van de supermarkt in een kast geplaatst, waardoor hij minder herrie maakt.

kruisstraat_lidl_delft
Het bouwplan

Het plan

Het pand houdt wel hetzelfde uiterlijk en wordt 10 meter hoog. Ook komt onder de Lidl de geplande parkeergarage. Wat verandert, zijn de woningen erboven.

De projectontwikkelaar vindt dit plan prima. Maar hij wil wel geld zien omdat zijn grond minder waard is met woningen in plaats van winkels boven de supermarkt. Daarom krijgt hij 375.000 euro van de gemeente.

Supermonster Lidl Kruisstraat DelftNaar de rechter

De omwonenden zijn hier overigens nog steeds niet gelukkig mee. Volgens Floris le Conge Kleyn van de Belangenvereniging Zuidpoort is het ‘overduidelijk waar het plan naar toe leidt’, zo vertelde hij aan het AD. “Dit is een onmogelijk plan. Het gaat opnieuw op een rechtszaak uitdraaien.”

Dinsdagavond wordt er vergaderd over het plan dat er nu ligt: hier zijn ook omwonenden bij aanwezig. Wordt vervolgd, dus.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.