Geen supermarkt’monster’, maar horeca en winkels in de Kruisstraat

Door Iris Olsthoorn 5 april 2017

Er wordt al maanden gesteggeld over de Lidl-plannen in de Kruisstraat. De projectontwikkelaar kreeg onlangs drie weken tijd om zijn plan voor de derde keer aan te passen. Wethouder Lennart Harpe deed dinsdagavond in de raadsvergadering een opvallende mededeling: ook de projectontwikkelaar wil nu geen supermarkt meer.

Lennart Harpe verraste de gemeenteraad dinsdag: “De projectontwikkelaar heeft geen nieuw plan ingeleverd binnen de gestelde termijn. Wel heeft hij een mail gestuurd, met daarin de vraag of hij tot 28 april de tijd kan krijgen om samen met de gemeente een ander plan te verkennen. Een plan waar géén supermarkt in zit, maar kleinschalige detailhandel en horeca, een parkeerplaats op het achtererf en bovenwoningen.”

We weten meer in mei

De wethouder wil deze drie weken extra tijd aan de projectontwikkelaar geven, omdat hij denkt dat er voor een plan met horeca en detailhandel méér draagvlak onder Delftenaren is. Wie bang is dat hij of zij straks naast een drukke kroegenstraat woont, kan rustig ademhalen. “Als ik me niet vergis geven we bestemmingsplantechnisch alleen ruimte voor dag-horeca,” zegt Lennart.

De wethouder gaat de komende tijd om de tafel met de projectontwikkelaar om te kijken of zijn nieuwe plan haalbaar is. Hij presenteert begin mei zijn bevindingen aan de raad. Een definitief antwoord laat dus nog even op zich wachten.

adv.