Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf: er is een herberg geopend in het oude huis van Johannes Vermeer

Door Iris Olsthoorn 6 augustus 2018

Delft is sinds drie weken een nieuw concept rijker: op de Voldersgracht zit herberg waar je kunt slapen, lunchen, dineren, borrelen én je kunt verkleden als 17e eeuwse Delftenaar. Ondernemer Christaan Baljé kluste zich het afgelopen anderhalf jaar helemaal suf om van het geboortehuis van Johannes Vermeer Herberg De Vliegende Vos te maken. Nu het hotelgedeelte af is, namen wij er een kijkje. 

vliegende vos“De vader van Johannes Vermeer had in dit pand een herberg genaamd de Vliegende Vos en een kunsthandel. Je kunt je wel voorstellen waar hij als kleine jongen zijn eerste inspiratie voor zijn kunst vandaan haalde”, vertelde Christaan ons eerder. 

Hoewel het pand niet groot is, heeft het binnenkort toch echt drie verschillende functies: er zitten drie hotelkamers in, er komt een bar- en keukendeel waar zo’n veertig gasten kunnen eten en in de achterkamer komt een ‘levend museum’. In het museumdeel kun je je overdag laten fotograferen in 17e eeuwse kleding, ’s avonds kun je er met een kleine groep dineren. De hotelkamers zijn inmiddels af en Christaan is hard aan het werk om ook de rest bezoekersproof te krijgen: “We zijn een heel eind, maar het duurt nog wel een kleine maand voordat ik alles rond heb.”

Bedstedes en theetafels

In zijn eerste drie weken heeft Christiaan alleen maar lovende woorden gehad van zijn logees. “Ik krijg alleen maar tienen! Heel erg fijn”, zegt hij. Een kamer huur je vanaf €100,-. De inrichting is niet zoals je het in een standaard hotel tegenkomt. Christiaan heeft gele en oud-roze verf gebruikt: “Typische oud-Hollandse kleuren”.  Verder vind je in de kamers kroonluchters en veel zelfgemaakte meubelen. Op één kamer staan zelfs twee schattige bedstedes. “De kinderen die er tot nu toe in geslapen hebben, waren er helemaal wild van. Ze noemden het een ‘speelhuis'”, vertelt Christiaan. Behalve zelfgemaakte spullen, heeft hij de kamers nog een andere persoonlijke touch gegeven: “De theetafeltjes zijn van mijn grootouders.”

Zo ziet het eruit

 

 

 Meer over Herberg de Vliegende Vos ontdekken?

Herberg de Vliegende Vos

musea

Voldersgracht 25, Delft

Bekijk meer:musea

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.