Gaaf! Dit bijzondere pop-up restaurant komt terug in 2019

Door Iris Olsthoorn 12 december 2018

In 2017 konden we een maand lang genieten van een heel bijzonder pop-up restaurant in Delft: de Hartige Samaritaan. Het restaurant werkte ‘met en voor vluchtelingen’ en zat toen in de kelder van het Prinsenhof. En er is leuk nieuws! Het initiatief komt terug in februari 2019. 

Het is de bedoeling dat het restaurant vanaf 23 febuari 2019 terugkomt voor één maand op een nieuwe locatie. Het doel van het restaurant is – net als vorige keer – dat vluchtelingen, studenten en burgers met elkaar samenwerken. Het idee komt uit de koker van Jan Willem van Galen: “Ik wil graag praktisch iets betekenen voor vluchtelingen”, vertelde hij eerder aan indebuurt. “Op deze manier leren ze op de Nederlandse manier werken en goed Nederlands spreken.”

Alleen nog een pand

Voor deze editie is een nieuwe groep studenten momenteel hard aan het werk. Het belangrijkste dat nog mist voor deze editie, is een pand. “Het liefst in de binnenstad, zodat gasten het kunnen combineren met een dagje Delft”, vertelt studente Ingeborg aan de gemeente. Als dat geregeld is, kunnen we dit voorjaar weer genieten van heerlijke gerechten.

Tijdens de vorige editie kon je er drie gangen eten voor €16,50. Het menu was toen een mix tussen de Oosterse en Westerse keuken. Of dat dit keer weer het geval is, is nog niet bekend. We houden je uiteraard op de hoogte!

Nog even terugblikken naar de vorige editie: 

jan willem van galen

Pop-up restaurant opent in de kelder van het Prinsenhof

Tussen 25 februari en 25 maart komt er weer leven in de kelder van het Prinsenhof, waar eerst het re...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.