Gaaf! De Papenstraat ziet er over een tijdje anders uit

Door Iris Olsthoorn 19 oktober 2018

Delft barst van de mooie straatjes, maar sommige steegjes zijn.. tja, een beetje saai. Daarom steekt dé mozaïekkoningin van Delft de handen binnenkort weer uit de mouwen. Dit keer krijgt de Papenstraat een kunstwerk van  Nan Deardorff-McClain.

Samen met keramist Colja de Roo wil zij in deze grote steeg een kunstwerk maken van maar liefst veertien vierkante meter groot. Nan maakte eerder de mozaïekwand bij de Sebastiaansbrug en de wand in de speeltuin op het Achterom. Het nieuwste pronkstuk komt op een blinde muur in de Papenstraat en het wordt een best bijzonder werk: namelijk een zeventiende eeuwse plattegrond van Delft. Als je in de binnenstad woont, kun je over een tijdje dus precies zien hoe jouw wijk er eeuwen geleden uit zag.

Zo halen ze geld op

Het megagrote mozaiek moet volgend jaar klaar zijn, want dan begint ook themajaar De Gouden Eeuw in Delft. Het maken van het kunstwerk kost zo’n €35.000,-, wat Nan en Colja binnen willen halen op een bijzondere manier – namelijk met de verkoop van koelkastmagneten. Delftenaren kunnen meedoen aan een workshop waarin zij Delftse huisjes maken van klei. De kunstenaars toveren deze vervolgens om tot koelkastmagneten en verkopen ze op Lichtjesavond!

delft markt kerk

Ja, mensen: er komt een nieuw themajaar aan voor Delft

Weet je nog dat in 2016 de hele stad bedolven was onder álles wat met Johannes Vermeer te maken had?...

adv.