Gaaf! De grauwe muur bij het Calvé terrein is nu een stúk vrolijker

Door Willeke Havenaar 5 april 2018

Als je afgelopen dagen op de Wateringseweg hebt gereden, was het je vast al opgevallen. Op de voorheen saaie bakstenen muur staan nu paarse huisjes en een grote oranje vos. Dit kunstwerk is gemaakt door Micha de Bie en is misschien wel de start van een heleboel mooie kunstwerken in Delft.

Het is geen klein kunstwerk en het duurde dan ook twee dagen voordat de schildering af was. Micha vertelt: “Illustrator Bernd ’t Hart heeft me geholpen met het ontwerp. De street art bij de Wateringseweg is slechts een test voor een groter kunstwerk dat ik ga maken” Als je deze muurschildering met je eigen ogen wilt zien, moet je snel zijn, want op 17 mei wordt het weggehaald. “Bij de test hoort ook kijken of iets er weer af kan als het niet mooi is, dus vandaar dat het binnenkort weer weg zal zijn.”

Als de test bevalt, kan Micha aan de slag met een nieuw kunstwerk dat wel permanent in Delft blijft. “Ik mag nog niet zeggen wat het wordt of waar het komt in de stad. Het zal in ieder geval een stuk groter zijn en in dezelfde stijl worden gemaakt.” Deze nieuwe muurschildering zal rond juni/juli klaar zijn.

Street art tour

De kunstwerken van Micha zijn onderdeel van een groter plan om Street Art in Delft toegankelijker te maken. Samen met vriend Dave Vanderheijden heeft hij het platform Open Art Gallery Delft opgericht. “We hebben een aantal projecten die we hopen uit te voeren in Delft. Bijvoorbeeld een street art tour door Delftse steegjes. Ook willen we muurschilderingen op gebouwen zetten  die je vanaf een boot kunt zien als je van de Delftsche Schie tot aan de Vliet vaart.”

Foto: Facebook Micha de Bie
Foto: Facebook Micha de Bie
Foto: Facebook Micha de Bie

adv.