Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gemeente treedt weer strenger op tegen fout geparkeerde fietsen rondom het station

Door Redactie indebuurt 27 oktober 2020

De gemeente Delft gaat in het gebied rond het station strenger optreden tegen fout parkerende fietsers. Het grote aantal tweewielers dat ‘rommelig’ staat gestald rond de Coenderstraat zal binnenkort worden afgevoerd naar het Fietsdepot Haaglanden, waarschuwt ze. Dat schrijft het AD. 

Door Frans Oremus

Vanwege de coronacrisis zag de gemeente langer dan gebruikelijk door de vingers dat mensen langdurig bleven stallen op de plek waar tot augustus de tijdelijke etagefietsrekken stonden. Het betrof hier de Coenderstraat-zijde van het station. In augustus werden de rekken hier weggehaald, nadat Delft dit via borden had aangekondigd.

Hoewel het gebruikelijk is om na 28 dagen de dan nog gestalde fietsen te verwijderen en af te voeren naar Fietsdepot Haaglanden heeft de gemeente met haar hand over het hart gestreken vanwege corona. Mogelijk immers dat mensen niet naar hun werk mochten en daarom hun fiets niet hadden verplaatst. De gemeente heeft daarom alle los gestalde fietsen uit het rek gehaald en los op straat neergezet.

Rommelig

Maar langzamerhand vindt ze dat te rommelig worden. Fietsers kunnen immers terecht bij de nieuwe ondergrondse stalling naast het station. Deze stalling onder woontoren Antoni telt 2400 plekken en is vorige maand geopend. “Nu we voldoende ondergrondse stallingscapaciteit aanbieden worden alle tijdelijke stallingen in de openbare ruimte opgeheven”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Hetzelfde geldt voor de fietsenrekken aan de Delftse Houttuinen. Deze worden maandag 26 oktober weggehaald. Na 28 dagen zullen de overgebleven fietsen direct worden verwijderd. Hier wordt geen ‘coronacoulance’ toegepast. Volgens de gemeentelijke woordvoerder omdat op 25 september al via borden kenbaar is gemaakt dat de stalling binnenkort wordt opgeheven: “Dat was ruim voor het ingaan van de gedeeltelijke lockdown op 14 oktober.”

Dit is een artikel van het AD. 

Lees ook

fietsdepot

Dit gebeurt er met fietsen die door de gemeente worden weggehaald

Het is nooit een fijn gezicht als je zo'n gemeentekarretje ziet rijden met fietsen achterop. Daarmee...

Goed om te weten: deze bovengrondse stationsstalling verdwijnt binnenkort

Ga je op de fiets naar het station, dan kun je sinds begin september je fiets ook parkeren in de der...

Je kunt vanaf nu je fiets parkeren in het oude pand van Piet Vonk

We kondigden het een tijdje geleden al aan: het oude pand van Piet Vonk wordt weer gevuld met fietse...

Meer over

Nieuws

adv.