Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Video: IKEA Delft is open en er staan meteen enorme rijen

Door Iris Olsthoorn 28 april 2020

Vorige week kondigde IKEA aan haar winkels weer te openen op 28 april. Deze dinsdagochtend was het zover en ontstonden er vrijwel meteen enorm lange rijen bij de vestiging in Delft. Vanwege de coronamaatregelen mogen er maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen, daarom moesten bezoekers buiten wachten. De wachttijd: zo’n veertig minuten.

IKEA sloot de winkels in heel Europa en Amerika op eigen initiatief op 17 maart. Afgelopen week bracht de keten naar buiten om vandaag (28 april) de winkels in Nederland weer te openen. “Hoewel we onze deuren weer openen, vragen we onze klanten om doelgericht naar de winkel te komen en voorafgaand aan het bezoek de website te raadplegen en kennis te nemen van de maatregelen”, meldden zij toen. Die maatregelen omvatten bijvoorbeeld dat je met maximaal twee mensen naar binnen mag. Ook mogen er maximaal 320 mensen tegelijk in de IKEA in Delft aanwezig zijn. Deze dinsdag was het animo echter vele malen groter dan driehonderd mensen. Er ontstonden al snel lange rijen die al in de parkeergarage begonnen, zoals op de bovenstaande video van het AD te zien is.

Reacties

De reacties op sociale media liegen er niet om; veel mensen vinden het onverantwoord dat hun regiogenoten massaal naar IKEA trekken. ‘Dit snap ik echt niet’ en ‘Dit is niet eerlijk tegenover de zorg’, klinkt het. Ook schrijven zij: ‘Blijf thuis!’ en ‘Dit lijkt me toch een samenscholing?’. De woordvoerder meldt in ieder geval dat de klanten die komen zich gelukkig netjes aan de 1.5 meter houden.

Let op! Het advies blijft: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen de deur uit als het niet anders kan. Ga je toch op pad, houdt je dan aan de regels van het RIVM. Verder willen we iedereen op het hart drukken de volgende maatregelen van IKEA in acht te nemen: 

• Houd 1.5 meter afstand tot klanten én medewerkers.
• Betaal zo veel mogelijk contactloos, met pinpas, creditcard of mobiele telefoon.
• Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten in de winkel.
• Winkelen is toegestaan met maximaal 2 personen (waarvan 1 persoon minimaal 18 jaar oud is).
• In de inspiratieruimtes is één persoon tegelijkertijd toegestaan.• Bereid je aankoop voor en verminder zo het risico voor jezelf en anderen. Tip: maak online een boodschappenlijstje of via de IKEA App.

Het Restaurant, Bistro, Swedish Food Market en Smaland zijn gesloten.

Lees ook

Goed om te weten: Op deze locaties in Delft geldt vanaf nu een barbecueverbod

Met dit lekkere weer werd het afgelopen weekend op sommige plekken in Delft toch drukker dan de bedo...
Guy De Burgemeesters

7 x deze mooie initiatieven ontstonden tijdens het coronavirus in Delft

Tijdens deze vreemde periode gebeuren gelukkig ook een hoop mooie dingen. Het is bijna niet bij te h...

Column van Chantal: ‘Doe mij maar een anderhalve-meter-cursus’

“We moeten ons opmaken voor de anderhalvemetersamenleving” is en blijft voorlopig de boodschap van h...

Goed om te weten: De parkeerplaatsen bij Delftse Hout gaan dicht

Tijdens het Paasweekend en het weekend daarvoor waren de parkeerplaatsen bij Delftse Hout dicht. De ...

adv.