Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fietstripje waard: deze dorpjes in de buurt van Delft horen bij de mooiste van Nederland

Door Iris Olsthoorn 27 augustus 2020

Natuurlijk gaat er niets boven Delft, maar ook buiten de stadsgrenzen kan het goed toeven zijn. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de Mooiste Dorpen van Nederland-verkiezing van de ANWB.  30.000 Nederlanders brachten hun stem uit op hun favoriete dorp en daar rolde een top 50 uit. En… er staan twee dorpen in de buurt van onze stad in die lijst.

Voor het allermooiste dorp van Nederland moet je in Groningen zijn. Daar ligt Winsum, het plaatsje dat dankzij de publieksstemmen en het oordeel van de vakjury werd verkozen tot mooiste dorp van Nederland. “Een levendig dorp met de voorzieningen van een kleine stad, heerlijke straatjes om doorheen te dwalen, twee kerken, twee molens en dat schitterende Winsumerdiep, een blauwe ader door de bebouwing. Een prachtdorp!”, aldus de jury.

De ANWB maakte ook de 49 andere plaatsen bekend waar veel mensen op stemden. Daarin staan de dorpen ’t Woudt en Maasland, twee plaatsen waar je vanuit Delft snel bent. Dus bij deze twee korte tipjes, want dit is echt een fietstripje waard!

Maasland

Foto: Michiel1972 via wikipedia

De kern van Maasand is beschermd dorpsgezicht en dat iets niet voor niets: de oudste straatjes zijn prachtig. Rij bijvoorbeeld over de ‘s-Herengracht of langs de oude kerk op de Doelstraat. Voor een (koude) versnapering na al dat fietsen kun je bijvoorbeeld terecht bij ’t Wapen van Maeslant.

’t Woud

Foto: Michiel1972 via Wikipedia

’t Woudt is een gehucht tussen Delft en de Lier in. Er wonen slechts 35 mensen in dit miniplaatsje. De kerk is de mooiste bezienswaardigheid hier, maar de oude boerderij-huizen mogen er ook wezen! Een kopje koffie drink je hier bij ‘Koffiehuis de Hooiberg’.

Lees ook

Lekker eropuit: 7 x mooie dorpen rondom Delft

Weet je wat wij zo leuk vinden aan Delft? We behoren tot de randstad, maar toch worden we omgeven do...

Eropuit! 6 x horecagelegenheden om een fietstochtje naartoe te maken

Op mooie dagen kun je natuurlijk op één van de heerlijke terrasjes in de binnenstad neerploffen, maa...

Wandelen in en rondom Delft: 5 x mooie wandelroutes

Wist jij dat je in en rondom Delft prachtig kunt wandelen? We hebben zoveel natuurgebieden en bosgeb...

Meer over

Doen Nieuws

adv.