Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kledingwinkel No13 op de Oude Langendijk sluit: ‘Moeilijke keuze, maar dat hoort bij ondernemerschap’

Door Jan van der Mast 19 oktober 2020

Deze week maakte eigenaar Yvo Sonneveld zijn besluit bekend: No13 Multibrand Fashion Store aan de Oude Langendijk gaat sluiten. Het was een besluit waar hij lang en diep over heeft nagedacht: “Al vijf jaar is de omzet dalende. Nu met de crisis ongeveer 40 % in totaal. In mei was ik in gesprek met de eigenaar van het pand om het huurcontract voor vijf jaar te verlengen. Dan moet je keuzes maken. Dat hoort bij het ondernemerschap.”

“Het is een fraai pand met heel veel vierkante meters, maar ik verwacht niet dat dat de dalende omzetcijfers worden gekeerd op korte termijn”, vervolgt hij. “Veel winkels in deze buurt vertonen dezelfde negatieve spiraal. De bezoekersstromen in Delft zijn te laag. Om te overleven zouden er meer dagjesmensen naar onze stad moeten komen, maar nu de horeca door de coronacrisis op zijn gat ligt, biedt dat ook geen perspectief.”

Rode loper te laat uitgelegd

Yvo, actief bij BOB (Bestuurlijk Overleg Binnenstad), heeft zich jarenlang ingespannen voor het Rode Loper-project. Het plan was om de oostwestroute in de binnenstad te verbeteren om een aantrekkelijker winkelgebied te creëren: “Ja, dat is een heel traag besluitvormingsproces geweest. Sinds kort rijdt de bus niet meer over de Oude Langendijk en is het verboden fietsen op de stoep te parkeren. Dat is een hele verbetering, maar eigenlijk voor mijn winkel te laat. Het zou goed zijn als de stad Delft een eigen bedrijfsvoering zou hebben om sneller te kunnen beslissen. Op dat vlak mis ik eigenlijk een soort van CEO van Delft.”

Familiezaak

Dat het besluit om met de winkel te stoppen niet in de koude kleren is gaan zitten, wordt bevestigd door de moeder van Yvo. Zij begon 22 jaar geleden No13 en doet er nog steeds de inkoop: “Dat zal ik missen. Bovendien hebben we een geweldig team, dat hier met passie en ziel werkt. Voor hen is het triest. Natuurlijk heb ik alle begrip voor Yvo’s beslissing. Hij is vader van vier kinderen en moet aan de toekomst denken.”

Ondernemersbloed

Dat Yvo niet bij de pakken neer gaat zitten is duidelijk. Hij memoreert aan de koerswijziging van zijn vader in 1998: “Hij had een boerderij in Delfgauw, maar moest weg vanwege de N470 weg die zijn land zou doorsnijden. Toen is mijn vader overgestapt naar de kledingbranche. Dus als je een beetje ondernemersbloed hebt, is alles mogelijk. Ik ben hoopvol gestemd. Ook ben ik overtuigd dat op de plek weer een mooie winkel zal verschijnen.” 

No13 blijft in ieder geval nog tot eind 2020 open. Tot die tijd kun je er terecht om nieuwe kleding te kopen of je cadeaubon in te leveren.


Meer over No13 Delft ontdekken?

No13 Delft kledingwinkels

Gesloten13:00 - 17:00

Oude Langendijk 13, Delft

Bekijk meer:kledingwinkels

Lees ook

Randy kocht een fotocamera mét rolletje bij een kringloop in Delft: ‘Wie is deze Robin?’

Het was vroeger één van de leukste dingen van fotograferen: hoe de foto's eruit zagen nadat je het r...

Herfstvakantietip: 5 x bordspellen met een Delftse draai

Herfstvakantie in een gedeeltelijke lockdown, hoe komen we die door? Een beetje Netflix hier en daar...
legermuseum arsenaal delft swim to fight cancer

Wist je dit? Het armamentarium was na WOII een gevangenis voor ‘foute’ Delftenaren

Momenteel wordt er al een aantal jaar geklust in het armamentarium. Er komt hier straks een hotel me...
De Verbeelding

Deze Delftse horecazaken bezorgen je diner thuis of hebben een afhaalloket

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...

Meer over

Nieuws

adv.