Er zijn (weer) nieuwe plannen voor de Kruisstraat: dit zijn ze

Door Iris Olsthoorn 17 mei 2017

Wel een supermarkt, geen supermarkt, wel een parkeergarage – of toch niet? Er zijn de afgelopen tijd véél verschillende bouwschetsen voor de Kruisstraat de revue gepasseerd. Er zijn nu weer een set nieuwe schetsen gepresenteerd. 

Begin april werd duidelijk dat het plan voor een supermarkt van de baan was. De projectontwikkelaar wilde toch maar ‘kleinschalige detailhandel en horeca, een parkeerplaats op het achtererf en bovenwoningen.’ De ontwikkelaar is weer achter zijn tekentafel gekropen en de nieuwe tekeningen zijn inmiddels binnen. We zien op de begane grond 610 vierkante meter aan winkels en horeca. Daarboven zitten op zowel verdieping één, twee als drie 15 appartementen van ongeveer 45 vierkante meter. Achter het pand liggen ook nog 33 parkeerplaatsen.

Nog niet definitief

De nieuwe plannen zijn er dus, maar daarmee is de kous nog niet af. Wethouder Lennart Harpe gaat de plannen half juni eerst met de omwonenden bespreken. De vorige keren waren zij op z’n zachts gezegd niet blij met de plannen. Als alles goed gaat en de omwonenden blij zijn met deze plannen, worden eind juni de definitieve schetsen ingeleverd en de eerste vergunningen aangevraagd.

Zo moet het nieuwe blok er uit gaan zien
Deze specificaties staan naast de bouwtekeningen
Het oude, afgekeurde bouwplan mét Lidl
Het bovenaanzicht van de nieuwe plannen

adv.