Er staat straks een flat van 13 verdiepingen naast het Reinier de Graaf

Door Ilse Zoutewelle 21 maart 2019

We weten al een tijdje dat er een woonwijk komt op het terrein van het oude B-gebouw van het Reinier de Graaf. Inmiddels is er al meer bekend over het ‘Bethelpark’. We praten je bij.

In totaal worden er 350 huizen gebouwd: een deel bestaat uit eengezinswoningen en daarnaast wordt er ook een flat gebouwd. Die wordt maximaal 40 meter hoog en krijgt waarschijnlijk dertien verdiepingen. Alle woningen worden verhuurd. Een deel gaat de markt op via sociale huur, het andere deel komt in het vrije segment. Woordvoerder Jan Langstraat van Gemeente Delft vertelt waarom ervoor is gekozen om de woningen te verhuren. “In de Buitenhof is het aandeel sociale huurwoningen flink hoger dan gemiddeld in Delft. Om meer menging en doorstroming vanuit de wijk te krijgen, worden hier nu ook huurwoningen in het vrije segment ontwikkeld. De gemeente streeft naar een evenwichtige opbouw per buurt, dus ook voor Bethelpark.”

Het duurt nog even

Het duurt nog wel even voor de huizen er staan. Projectontwikkelaar Johan van Borghese Real Estate vertelt: “We streven ernaar om in het tweede kwartaal van 2020 te starten met de bouw.” Het terrein van het Bethelpark wordt eerst nog een jaar gebruikt als parkeerplaats. Dat is nodig omdat de bovenste twee etages van de parkeergarage van het Reinier in die periode niet kunnen worden gebruikt. Op het dak van de parkeergarage worden namelijk nog twee operatiekamers gebouwd.

Inschrijven

Ben je nu al enthousiast en wil je jezelf al inschrijven? Dan moet je nog even geduld hebben, want dat is nog niet mogelijk. “Meestal gaan de inschrijvingen pas open als de bouw is gestart.”

Lees ook:

Reinier de Graaf Gasthuis

Er komen twee operatiekamers bovenop de parkeergarage van het Reinier de Graaf

Ja, je leest het goed. Over een jaar heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis er twee operatiekamers, t...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.