Er ligt straks een eilandje midden in de Spoorzone

Door Iris Olsthoorn 21 november 2017

Het duurde wat langer dan verwacht, maar binnenkort worden de sluizen opgezet en stroomt er dan eindelijk water in de nieuwe gracht op de Spoorsingel. Dat betekent meteen dat we er een nieuw eilandje bij krijgen: het Bolwerk.

Van 23 november tot en met 1 december gaat de Spoorzone de damwanden weghalen rondom het Bolwerk. Dat betekent dat we eindelijk niet meer tegen een stel grijze platen aankijken, maar tegen een gezellig grachtje.

Anders fietsen

Op 22 november kan je trouwens al over het Bolwerk heen, want vanaf dat moment wordt het fietspad wat erover heen loopt opengesteld. Je fiets dan vanaf de Buitenwatersloot direct rechtdoor naar de Binnenwatersloot, in plaats van via de omleiding vlakbij het stadskantoor.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Bolwerk
Het Bolwerk moet er uiteindelijk zo uit komen te zien. Foto: Little Planet/Spoorzone Delft

Handig eilandje met betekenis

Op het Bolwerk vinden we straks dus een fietspad en voetpad, maar later ook nog een parkje met gezellige bankjes en bomen. Het Bolwerk ligt trouwens niet voor niets op deze plek:  hier lag vroeger een van de toegangspoorten van Delft (en dan niet de minste ook). Bovendien is het ook nog eens handig, want hier onder ligt allerdiepste stuk van de tunnel. Regenwater uit de tunnel wordt via slimme buizen afgevoerd naar de gracht om het eilandje heen.

adv.