Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komt een internationale middelbare school in Delft

Door Iris Olsthoorn 27 februari 2019

Vanaf deze zomer kunnen achtstegroepers uit Delft kiezen voor een nieuwe middelbare school. Het Stanislascollege start per 1 augustus met International School Delft Secondary School. De school komt voorlopig in een tijdelijke locatie aan de Colijnlaan. 

Vijf jaar geleden werd in Delft de International School Delft Primary School opgericht. Voor de oudste leerlingen van deze basisschool is het nu tijd om naar de middelbare school te gaan. Volgens de gemeente is er veel vraag naar internationaal middelbaar onderwijs in Delft. Zo’n school kan er volgens hen bovendien voor zorgen dat meer internationals zich in Delft willen vestigen. “Het aanbod van internationaal onderwijs speelt een belangrijke rol in het vestigen van buitenlandse bedrijven in Nederland en het aantrekken van internationale kenniswerkers”, zegt wethouder Hatte van der Woude.

Nieuw schoolgebouw

De nieuwe school wordt een nevenvestiging van het Stanislascollege Westplantsoen, waar je havo-, atheneum- of gynmasiumniveau kunt volgen. Er is de komende jaren ruimte voor zo’n 450 leerlingen. Het Ministerie van Onderwijs bekostigt de nieuwe school, maar de gemeente is verantwoordelijk voor een goed schoolgebouw. De leerlingen kunnen tijdelijk terecht in een bestaand schoolgebouw aan de Colijnlaan, vlakbij het Sportfondsenbad. De gemeente wil de school het liefst vlakbij de campus huisvesten. Daarom onderhandelen ze nu met de TU of er bestaande gebouwen te koop en geschikt zijn.

Meer over

Nieuws

adv.