Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komen tijdelijk bijna 1000 fietsparkeerplekken bij rondom het station

Door Iris Olsthoorn 15 juli 2019

Als je zo nu en dan met de fiets naar het station komt, dan weet je het: je fiets parkeren is drama. De ondergrondse fietsenstallingen zitten vaak overvol. Om te voorkomen dat de stallingen helemaal uit hun voegen barsten aan het begin van het nieuwe studiejaar, komen er vanaf augustus tijdelijke stallingen bij. 

Eigenlijk zouden we ondertussen een derde ondergrondse fietsenstalling moeten hebben. Maar omdat de bouw van Antoni (het gebouw waar de fietsenstalling onder zit) wat langer duurt, kan de nieuwe fietsparkeerplek nog niet opgeleverd worden. Totdat dat wél kan, worden er tijdelijke stallingen neergezet. De rekken komen langs de Parallelweg en Coenderstraat te staan. Door de tijdelijke rekken kunnen ongeveer 900 fietsen extra parkeren bij het station.

Tekst loopt verder onder de afbeelding. 

Beeld: gemeente Delft

Nog meer tijdens de OWee

Tijdens de OWee is het natuurlijk nóg drukker in de stad, omdat er dan zo’n vierduizend kersverse studenten door Delft lopen en fietsen. Daarom worden er half augustus ook extra plekken gemaakt op het voorplein van het stadskantoor. Je kunt je fiets dan ook tussen de dranghekken daar parkeren. Deze dranghekken worden op 1 september weer weggehaald.

De tijdelijke fietsenstallingen op de Coenderstraat en Parallelweg blijven staan tot de zomer van 2020, wanneer Antoni (en dus de derde fietsenstalling) klaar zijn. In de derde ondergrondse fietsenstalling is plek voor ongeveer 2.300 fietsen.

Lees ook

antoni

Binnenkort verrijst er een gigantisch gebouw naast het station

De bouwers van de Spoorzone hebben het er maar druk mee: in mei start het volgende gigantische proje...

Foto’s: dit wordt er nu gebouwd in de Spoorzone

De hijskranen zijn niet op één hand te tellen en ook bouwvakkers zien we overal. Er wordt véél gebou...
fietsenstalling struggles

5 x situaties die je herkent in de fietsenstalling (in gifjes)

Je fiets parkeren in de fietsenstalling is een crime, dat weet zo'n beetje iedere Delftenaar. Deze s...

 

Meer over

Nieuws

adv.