Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er worden senioren- en huurwoningen in de Schoemaker Plantage gebouwd

Door Iris Olsthoorn 12 februari 2020

Het is crisis op de woningmarkt: er is een groot tekort aan (huur)woningen in Delft. Daarom is het altijd fijn als we kunnen melden dat er iets nieuws wordt gebouwd. Aan de Schoemaker Plantage komt een toren met huurappartementen én een appartementengebouw voor senioren.

Achter de Schoemakerstraat is de laatste jaren een compleet nieuwe wijk uit de grond gestampt. De nieuwe wijk ‘Klinkerbuurt’ is zo goed als af en aan de ‘Grasbuurt’ wordt momenteel gewerkt. Maar daarmee is de wijk nog niet af: het entreegebied, langs de Van der Embdenstraat, moet nog gevuld worden.

Drie gebouwen

De plannen voor het laatste stukje Schoemaker Plantage zijn inmiddels bekend gemaakt. Het entreegebied krijgt drie onderdelen: de portiersloge wordt omgebouwd tot Grieks restaurantje, er komt een toren met huurwoningen én er komt een appartementengebouw voor senioren.

72 huurwoningen, 36 seniorenwoningen

Het gaat momenteel nog om plannen in ontwikkeling, dus er staat nog niets definitief vast. Wel is aan de bewoners van de nieuwe wijk bekend gemaakt dat de toren zo’n 72 appartementen krijgt. Deze worden straks verhuurd in de vrije sector. Ook komen er 36 seniorenappartementen, die straks via een woningcoorporatie verhuurd worden. Voor beide gebouwen is het de bedoeling dat de bouw in de tweede helft van dit jaar start. Wat de appartementen gaan kosten en wanneer ze af zijn, is niet bekend.

Er komen 300 koop- en huurwoningen op het terrein van Gele Scheikunde

Er is een groot tekort aan huizen in Delft, daarom worden er op verschillende plekken woningen bijge...

Zo ziet de nieuwe wijk aan de Reinier de Graafweg er straks uit

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.