Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komen 100 studentenkamers bij in een bejaardentehuis in Voorhof

Door Iris Olsthoorn 15 november 2017

In het verzorgingtehuis Abtswoudse staat al tijden een groot deel van het gebouw leeg. Maar niet lang meer: in januari komen er ruim honderd studenten te wonen. SHS Delft bedacht dit plan om het studentenkamertekort én vereenzaming van ouderen in Delft tegen te gaan.

Het verzorgingstehuis van Pieter van Foreest staat deels leeg, omdat er nog niet duidelijk is wat er in de toekomst met het gebouw gebeurt. Daarom wordt het gebouw de komende vijf jaar bewoond door studenten. Ook komen er dertig woningen voor cliënten van Stichting PerspeKtief.  Het project heet Abtswoude Bloeit!

Workshops en meer

In het gebouw zijn veel gemeenschappelijke ruimtes en het is de bedoeling dat daar activiteiten en workshops met ouderen én studenten plaats gaan vinden. Ook voor buurtbewoners worden er leuke dingen georganiseerd in de ‘Woonkamer van de Wijk’.

Selectieprocedure

Omdat wonen met ouderen niet voor iedereen is weggelegd, moet je als potentiële bewoner van zo’n studentenkamer wel door een selectieprocedure. Als student deel je een keuken en woonkamer met vijf tot veertien andere studenten. Dus mocht je gek zijn op opa’s en oma’s, kan je je vanaf 25 november aanmelden voor een kamer via deze website.

adv.