Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er is een nieuw stuk Westlandseweg open: bye, bye file!

Door Iris Olsthoorn 31 mei 2017

De eindeloze files van de Westlandseweg richting Zuidwal zijn (hopelijk) verleden tijd. Vanaf dinsdag is er een nieuwe rijbaan open, zodat je niet meer hoeft te wachten bij het stoplicht als je rechtdoor wilt.

Tot voor kort was door werkzaamheden er één rijbaan, of je nu rechtdoor of linksaf wilde. Hierdoor moest het verkeer richting de Sebastiaansbrug wachten bij het stoplicht. Nu is er een nieuw stuk weg open met twee gescheiden rijbanen voor links én rechtdoor, zodat alleen het verkeer richting Westvest nog voor het stoplicht staat. Verkeer voor rechtdoor kan zonder te wachten doorrijden. De maximum snelheid op deze nieuwe weg is 30km per uur.

De andere kant op

De verkeersdruk vanaf de andere kant (vanaf Zuidwal richting Prinses Beatrixlaan) wordt hiermee ook verlicht. Hier sta je als je rechtdoor wilt nog steeds voor een stoplicht op het kruispunt met de Westvest, maar door de nieuwe stroken krijgt verkeer in deze richting wel een rijbaan terug. Eerder reed hier het verkeer in tegengestelde richting op.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.