Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er is een onderzoek naar zoetwaterkreeften in Delft en jij kunt helpen

Door Iris Olsthoorn 17 augustus 2019

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) Delfland zoekt mensen die willen helpen bij het onderzoek naar de verspreiding van zoetwaterkreeften. Als je meewerkt aan het onderzoek, mag je ze voor één keer een paar weken lang legaal vangen.

Elke zomer duiken ze weer op in Delft en omgeving: de Amerikaanse rivierkreeft. Omdat ze niet zo lief zijn voor onze Nederlandse natuur, wil KNNV nu onderzoeken hoe de rivierkreeften zich verspreiden.  Anderzijds wordt onderzocht wat de effecten van de rivierkreeften op de kwaliteit en de structuur van het oppervlaktewater is. Hiervoor worden sinds deze week tot 15 oktober metingen verricht in verschillende gemeenten, waaronder Delft. En jij kunt hierbij helpen!

Fuik

Besluit jij je aan te melden voor het onderzoek, dan krijg je een fuik in bruikleen. Deze is eigenlijk verboden, maar je krijgt er een ontheffing om het ding te mogen gebruiken bij. Wel zo praktisch. Ook een instructie wordt aangeleverd.

Het is de bedoeling dat je de fuik op vier achtereenvolgende ochtenden controleert en de kreeften die je vangt even op de foto zet. En voor wie de pan met water al op het vuur heeft staan: het is wel de bedoeling dat je de beestjes weer netjes terug zet in de natuur.

Voor meer informatie en om je aan te melden kun je terecht bij de KNNV (telefoon: 0633001742 en e-mail: [email protected]).

Lees ook:

Wow! Delftse ‘Freek Vonk’ vist met de hand een kreeft uit de gracht [video]

Ernst Raaphorst werkt als ecoloog voor het Hoogheemraadschap Delfland en komt tijdens zijn werk gere...

Brr, ze zitten echt overal: 7 x foto’s van kreeften in Delft

Je moet in Delft niet verbaasd opkijken als je ineens oog in oog komt te staan met een kreeft, want ...

Meer over

Nieuws

adv.