Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er heerst hondengriep in Delft: dit moet je doen met je zieke dier

Door Iris Olsthoorn 22 februari 2017

Hondeneigenaren opgelet: hondenuitlaatservice de Roedel meldt dat er momenteel een vervelend maag-darm virus in Delft heerst. Wij zochten uit wat je het beste kunt doen als je trouwe vriendje ziek wordt.

Wat zijn de symptomen?

Dit virus wint zeker niet de schoonheidsprijs. Als je hond moet braken, diarree heeft en/of heel sloom is, dan heeft hij dit griepje waarschijnlijk onder de leden. Als je merkt dat je viervoeter hier last van heeft, houd hem dan goed in de gaten. Het is ook belangrijk dat je hem of haar genoeg laat drinken.

Moet je naar de dierenarts?

Je hoeft je kleine pluizenbol niet meteen met spoed naar de dierenarts te brengen. De meeste honden zijn binnen een aantal dagen uitzieken weer de oude. Dierenkliniek Kalverbos legt uit: “Mocht je hond héél sloom zijn en niks binnenhouden, dan is het wel verstandig om even langs te komen. Het is per hond heel erg verschillend. Eigenlijk net als bij mensengriep, reageert het ene dier veel heftiger op het virus dan een ander.”

Is het besmettelijk?

We hoeven niet bang te zijn dat wij straks zelf naast ons hondenvriendje met een emmertje onder de kin zitten: “Dierenvirussen zijn niet besmettelijk voor mensen, maar wel voor andere huisdieren”, zegt de assistente van Kalverbos. “Het is vervelend, maar het is niet te voorkomen dat je andere beestjes ook ziek worden. Voor andere huisdieren geldt eigenlijk hetzelfde als voor je hond: goed in de gaten houden en op het moment dat je het niet meer vertrouwd wél naar de dierenarts gaan.”

adv.