Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindexamens van start: deze Delftse scholieren scoorden vorig jaar het beste

Door Iris Olsthoorn 10 mei 2017

Zalen vol ijzige stilte, peentjes zwetende tieners en een hoop moeilijke vragen: vanaf woensdag 10 mei zijn de landelijke eindexamens weer van start. Iedereen doet natuurlijk zijn stinkende best om te slagen. Maar welke leerlingen van welke Delftse school deden het vorig jaar het beste? 

Vorig jaar deden er in totaal 1351 leerlingen examen op Delftse middelbare scholen. Daarvan slaagden er 1216. Het slagingspercentage is de afgelopen vijf jaar eigenlijk behoorlijk steady: altijd rond de 90%.

Wie scoorde het beste?

Dataplatform LocalFocus bracht in kaart wat de gemiddelde eindcijfers van leerlingen van vorig jaar waren. De gemiddelden zijn per school én per vakkenpakket (volg je het nog?). VWO leerlingen van het Stanislascollege met de combinatiepakketten N&G/C&M én N&G/E&M scoorden het beste: hun gemiddelde eindcijfer was een 7.5.

Wil je weten hoe de leerlingen op jouw school het vorig jaar deden? Op onderstaande kaartje staan alle gemiddelden van havo/vwo scholen in Delft. De (iets ingewikkeldere, want meer lespakketten) gemiddelden van vmbo-scholen in Delft vind je hier. 

Op 14 juni zijn de uitslagen van dit jaar bekend. Dan weten we of Stanislas er weer met de titel vandoor gaat, of dat er dit keer een andere Delftse school met de eer mag strijken.

adv.