Einde van een tijdperk: deze provider stopt met analoge tv in Delft

Door Iris Olsthoorn 24 januari 2019

Wie vaak aan de buis gekluisterd zit en een tv-aansluiting heeft van Ziggo, moet binnenkort goed opletten. Ziggo gaat stoppen met het uitzenden van analoge televisie. Als je nog niet volledig digitaal kijkt, kan het zijn dat je binnenkort je tv anders moet instellen en/of een (ander) kastje nodig hebt. 

Ziggo is al een tijdje bezig om te stoppen met analoge tv. Dat doen ze per regio; in de nacht van 11 op 12 maart is Delft aan de beurt. Ook in de gemeenten Den Haag, Zoetermeer, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Nootdorp is analoge televisie vanaf dan voorgoed verleden tijd.

“Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt, is de laatste jaren flink afgenomen”, vertelt CEO Jeroen Hoencamp aan het AD. “Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel.” Door te stoppen met analoge tv, kan de bandbreedte straks gebruikt worden voor bijvoorbeeld sneller internet of betere beeldkwaliteit op je tv.

Overstap naar digitaal

Voor iedereen die nu nog analoog kijkt, zegt Ziggo de overstap zo goed mogelijk te begeleiden. Je krijgt hierover een mailtje of een brief in je bus. Ziggo zet extra medewerkers in op callcenters om je uit de brand te helpen en er zijn monteurs in de wijk om je te helpen om je tv goed in te stellen.

Zo check je of je digitaal kijkt

Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat jij eigenlijk géén idee hebt of je digitaal, of analoog kijkt. Gelukkig is er een handig trucje om het te checken: zap op je televisie eens naar kanaal 14. Zie je daar Ziggo Sport? Dan kijk je al digitaal. Zie je een andere zender? Dan kijk je nog analoog.

Vind je misschien ook interessant:

Sebastiaansbrug ontwerp

Zo moeten we rijden als de Sebastiaansbrug dicht is

Nog een paar dagen en dan is het zo ver: vanaf 14 februari is de St. Sebastiaansbrug dicht. De oude ...

Zoveel stegen de huizenprijzen het afgelopen jaar in onze stad

De woningprijzen blijven stijgen, hoewel het iets minder hard gaat dan voorheen. Makelaarsvereniging...

Meer over

Nieuws

adv.