Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eerste Sinterklaasfilm in gebarentaal opgenomen in Delft

Door Ilse Zoutewelle 13 oktober 2016

Sinterklaas en zijn Pieten liepen al vroeg rond in Delft dit jaar. Niet omdat ze te vroeg in Delft waren aangekomen in Nederland, hoor. De Sint had een speciale missie: hij heeft samen met zijn Pieten de eerste Sinterklaasfilm in gebarentaal opgenomen.

Voor zo’n film moeten er scenes worden opgenomen op een karakteristieke plek, en daar leent Delft zich natuurlijk perfect voor. Op Facebook zagen we foto’s voorbij komen waarbij er opnames gemaakt worden bij de Oostpoortbrug. In de film krijgen we ook het pand van CE Delft op de Oude Delft en andere historische plekken in de binnenstad te zien.

De film ‘Sint en zijn Pietenbende’ is overigens ook gemaakt door een Delftenaar: Bas Bonnier speelt Sinterklaas. Het was zijn droom om ooit een Sinterklaasfilm te maken voor dove en slechthorende kinderen. Hij is zelf doof en als kind moest hij altijd achteraf horen waar het Sinterklaasjournaal en de Sinterklaasfilms over gingen, terwijl hij juist zo’n grote Sinterklaasfan is. Daarom communiceren Sint en zijn Pieten in deze film via gebarentaal. Later worden er ook nog stemmen onder gezet, zodat het verhaal uiteindelijk voor iedereen te volgen is.

Sinterklaas in Delft

We moeten nog even wachten voor we het resultaat kunnen bekijken. De film verschijnt op 20 november: een dag voor Sinterklaas in Delft aankomt. Tot nu toe moeten we het doen met de trailer.

adv.