Dudok is nog geen jaar open maar gaat nu alweer dicht

Door Ilse Zoutewelle 10 mei 2019

We hebben amper tijd gehad voor een taartje bij Dudok, of de tent gaat alweer dicht. Vanaf aanstaande zondag 12 mei is de Delftse vestiging aan de Markt voorgoed gesloten.

Dudok opende juni 2018 in Delft na een aantal maanden verbouwen. Je kon hier terecht voor typische Dudok-gerechten: kroketten, appeltaart en verschillende broodjes. Maar nu gaat het restaurant dus alweer dicht.

Concept paste niet bij het pand

Hoe dat komt? Sales manager Jelmar van Dudok vertelt: “We hadden hoge verwachtingen van de stad Delft omdat mensen ons concept waarschijnlijk wel kennen uit Den Haag en Rotterdam. We zijn jammer genoeg niet in staat geweest om het Dudok concept hier helemaal tot uiting te brengen. Daardoor is het niet zo’n succes geworden als we hoopten. We missen hier de kenmerken die zo sfeerbepalend zijn voor Dudok: hoge plafonds, ruimtelijkheid en grote ramen. We zouden Dudok in Delft de onverdeelde aandacht moeten geven om het wellicht wél te laten lopen, maar daar hebben we nu geen mogelijkheid voor.”

Misschien komt Dudok terug

Jelmar sluit overigens niet uit dat Dudok voorgoed weg gaat uit Delft: “We geloven nog steeds dat Delft een Dudok stad is, maar dan op een andere locatie. We hebben daar nu nog geen concrete plannen voor, maar wellicht wel in de toekomst.”

Wat er nu in het pand van Dudok komt, is nog niet bekend. “We zijn op zoek naar iemand die de locatie kan overnemen.”

Lees ook:

Yes! Dudok in Delft is open en wij namen een kijkje

Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk is het zover: Dudok is stilletjes geopend in Delft! Wij w...

Meer over Dudok Delft ontdekken?

Dudok Delft Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Markt 44, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.