Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

DOK en VAK willen samen verder onder de naam OPEN

Door Iris Olsthoorn 9 maart 2017

Het ziet er over een jaar misschien wel heel anders uit op het Vesteplein. De Delftse bibliotheek DOK en het centrum voor cultuureducatie VAK willen onder één dak verder. Daarvoor is wel een flinke en dure uitbreiding van het huidige gebouw nodig. 

Samen

De plannen voor een samenwerking stammen al uit 2005, schrijft het AD. Voor beide partijen zou het een handige oplossing zijn: VAK zit namelijk in een gebouw dat de gemeente graag wil verkopen. DOK zoekt huurders omdat het pand voor hen alleen te groot is.

Het plan is nu om de huidige DOK uit te breiden met het pand van de Coolcat en samen verder te gaan onder de naam OPEN. Als de verbouwing er komt, moet het nieuwe OPEN begin volgend jaar open gaan. Dit zou betekenen dat je hier dan niet alleen al je boeken kunt lenen, maar er ook terecht kunt voor dansles of een techniekworkshop.

Prijskaartje

Er zit wel een flink prijskaartje aan deze verbouwing, namelijk 5 miljoen. DOK en VAK hebben daarvoor aangeklopt bij de gemeente. Zij hopen dat ze de verbouwing kunnen financieren door een investering van de gemeente en door sponsors.

Meer hierover lees je bij het AD. 

Meer over

Nieuws

adv.