Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wil je weten over de Sinterklaasintocht in Delft (2020)

Door Redactie indebuurt 18 november 2020

Sinterklaas is in het land! Afgelopen zaterdag werd dat al landelijk gevierd met een coronaproof intocht die op televisie te volgen was. Dit weekend kunnen je kinderen nóg een keer genieten, want dan komt de sint naar Delft.

Ja; Sinterklaas werkt thuis dit jaar. Maar omdat de sint en Delft een speciale band hebben, komt hij toch even naar onze stad. Zijn komst is via een livestream te volgen vanaf 12.00 uur. De stream wordt uitgezonden via de site van Sinterklaas Delft, en via verschillende facebookpagina’s (waaronder die van ons!).

‘Het wordt een speciale uitzending voor alle jonge en oude fans, interactief en met beelden uit de stad. Al met al een typisch Delftse intocht, alleen dan op een andere manier dan we gewend zijn’, liet de organisatie eerder dit jaar weten.

Waar is Sinterklaas?

De sint is wel een beetje eigenwijs tijdens zijn bezoek aan Delft, en dat zorgt ervoor dat de pieten hem niet direct kunnen lokaliseren. Vanaf de daken van Delft kun je hem wellicht zien lopen, maar helaas is hij nergens te zien. Heeft één van de Pieten nog andere ideeën? Is het handig om hem op de straat te gaan zoeken? Het is weer zoals het altijd is. Sinterklaas kan veel, maar als je hem nodig hebt, is hij niet te vinden.

Hoe dat allemaal afloopt? Kijk naar de livestream op zaterdag 21 november om 12.00 uur. Dan weet je precies of Sinterklaas en de Pieten echt in Delft zijn. En alle Delftse kinderen horen dan meteen of ze zaterdagavond hun schoen mogen zetten. Heb je tijdens de intocht trek in iets lekkers? Er zijn een heleboel Delftse ondernemers die overheerlijke sinterklaaspakketten en -producten verkopen!

Lees ook

Tof! Onze burgemeester is ook van de partij in het Sinterklaasjournaal

Ouders met jonge kinderen zitten er waarschijnlijk hélemaal in: het Sinterklaasjournaal. Dit jaar he...
Stadskoffyhuis sinterklaaspakket

Smullen maar! Hier in Delft zijn sinterklaaspakketten te koop

We moeten dit jaar iets beter ons best doen om de sinterklaassfeer erin te krijgen. De traditionele ...

5 x zo kom je helemaal in de Sinterklaassfeer in Delft

Heel eerlijk: bij veel mensen zit de sinterklaassfeer er nog niet in. Door de maatregelen gaat de tr...

Meer over

Doen Nieuws

adv.