Dit vrolijke café komt in het pand van Oost-Afrikaans Eethuis op de Markt

Door Iris Olsthoorn 26 februari 2018

We hebben nog even geduld nodig, maar deze zomer kunnen we op de Markt terecht bij een bijzondere, nieuwe zaak. The UPSIDE Café opent in juni haar deuren in het oude pand van het Oost-Afrikaans Eethuis. Bij dit nieuwe café werken mensen met een verstandelijke beperking. 

Het kan zijn dat je the UPSIDE Café al kent, want het bedrijf heeft in Den Haag ook twee vestigingen. Bij deze vrolijke tent serveren ze ontbijt, lunch en diner. Op het menu vind je van alles: van worteltjestaart tot scrambled eggs en van salade met kalfspastrami tot pannenkoeken. In Delft wordt de nieuwe locatie gerund door Melchior Breedijk. Hij geeft ons nog een lekker tipje van de sluier: “We gaan ook poffertjes serveren in Delft, want dat past bij deze stad.”

Uitgelezen kans

Het café opent een vestiging in Delft omdat veel leerlingen van speciaal onderwijs Herman Broerenschool een plek zoeken op werkervaring op de doen. “Veel jongens en meiden uit Delft willen bij ons in Den Haag komen werken. Nu is er een plek in hun eigen stad”, vertelt Melchior.

Gigadosis vriendelijkheid

Zelf werkt de Delftenaar al drie jaar bij The UPSIDE Café. Hij heeft enorm veel zin om uit te breiden naar Delft: “Het is een ideale plek en het pandje is lekker knus. Onze werknemers zijn altijd enthousiast en willen héél graag laten zien wat ze in huis hebben”, zegt Melchior. “Bij ons word je dan ook altijd met een gigantische dosis vriendelijkheid bediend.” Het Oost-Afrikaans Eethuis blijft open tot eind april. Daarna gaan de nieuwe pandbewoners aan slag met klussen.

Wij zijn benieuwd en gaan natuurlijk een kijkje nemen in juni!


Meer over The UPSIDE Café ontdekken?

The UPSIDE Café eetcafés

Nu open09:00 - 17:00

Markt 75, Delft

Bekijk meer:eetcafés

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.