Straks ziet de kale vlakte bij het station er weer zo uit

Door Iris Olsthoorn 26 november 2018

Leuk nieuws! De kale vlakte tussen het Bolwerk en het stadskantoor staat dit voorjaar weer vol op in bloei. De stichting DelftBloeit mocht ter voorbereiding deze maandag nog één keer bollen planten. 

Na het succes van de tulpenbollen in het voorjaar en de zonnebloemen in de zomer van 2018, krijgt het veld nog een keer een metamorfose. Deze maandag ging de stichting samen met burgemeester Marja van Bijsterveldt en een schoolklas van de Max Havelaarschool aan de slag. Net als vorig jaar worden er tulpenbollen geplant.

Wij zijn er heel blij mee, want afgelopen voorjaar zag het veld er prachtig uit. Het leverde behoorlijk wat mooie kiekjes op, weet je nog?

7 x prachtige lentefoto’s van het tulpenveld in de Spoorzone

Dit komt er straks

Die tulpen blijven er natuurlijk niet voor eeuwig staan. Hoe leuk het er ook uit ziet, het is net als de vorige twee keer een tijdelijke invulling van het veld. In 2020 moet House of Delft op dit plekje staan. Dat is een enorm gebouw met appartementen, vergaderzalen en flexwerkplekken. Als het goed is, beginnen de werkzaamheden op dit veld in 2019.

Meer nieuws over de Spoorzone

the student hotel

Op deze lege vlakte verrijst straks een enorm studentenhotel

We wisten al een tijdje dat er plannen waren om 'The Student Hotel' in Delft te bouwen. Maar nu is d...

Moet je zien: het nieuwe park in de Spoorzone is bijna af

Achter het oude stationsgebouw wordt hard geklust aan het nieuwste park van Delft: Spoorloos. Dit pa...

Meer over

Nieuws

adv.