Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 dingen veranderen er vanaf 1 juni in Delft

Door Iris Olsthoorn 26 mei 2020

De afgelopen maanden zijn in een vreemd groundhogday-achtige waas voorbij gegaan, maar langzaam verandert, kan en mag er steeds meer. In juni staan er behoorlijk wat veranderingen op de agenda in Delft.  Een deel vanwege de versoepeling van de maatregelen, het andere deel omdat dat zo gepland is. We zetten het een en ander voor je op een rij!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Terrassen en restaurants open

De Schaapskooi

Dit weet natuurlijk iedereen inmiddels: de restaurants en terrassen mogen vanaf 1 juni weer open. Delftse restaurants en cafés hebben de afgelopen weken hard gewerkt om te zorgen dat zij veilig mensen kunnen ontvangen. Hoe dat er precies uitziet en wat de regels zijn, lees je nog eens na in dit artikel:

Uit eten of terrasje pakken in Delft: dit zijn de regels en zo ziet het eruit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Delftse horeca weer open! Feestcafés, clubs en disc...

Musea, bioscopen en theaters open

Foto: Fred Leeflang / AD Delft

Vanaf 1 juni mogen musea, bioscopen en theaters weer open onder bepaalde voorwaarden. In Delft betekent dat bijvoorbeeld dat Museum Prinsenhof Delft weer te bezoeken is. Zij trappen meteen af met een nieuwe tentoonstelling Zilver, Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800.

Ook Pathé is weer te bezoeken; de bioscoop hanteert voorlopig een maximaal aantal van 30 personen per zaal. Je kunt alleen van tevoren online tickets kopen. Ook Filmhuis Lumen is weer beperkt open. Het Rietveld Theater ontvangt binnenkort ook weer wat bezoekers en heeft daarvoor de tribune flink omgebouwd. Hun Thuis Theater voorstellingen via livestream blijven ze voorlopig ook nog aanbieden. Bij Theater de Veste is het wat lastiger: omdat er een maximum van 30 personen naar binnen mag in een zaal, zijn voorstellingen lang niet rendabel genoeg. Het theater focust zich de komende tijd op zaalverhuur en onderzoekt verder wat zij kunnen doen als het maximum aantal toegestane aanwezigen op 1 juli wordt verhoogd tot 100 personen.

McDonald’s op de Brabantse Turfmarkt

Een nieuwtje in een héle andere categorie: op 1 juni gaat naar verluid de McDonald’s aan de Brabantse Turfmarkt open. Op een recente foto ziet het er naar uit dat er nog het een en ander geklust moet worden, maar wij houden goede hoop. In dit artikel lees je meer:

mc donalds delft brabantse turfmarkt

Dit is wanneer de nieuwe McDonald’s aan de Brabantse Turfmarkt (nu echt!) open gaat

We hebben er even op moeten wachten. Eind vorig jaar zou de McDonald’s aan de Brabantse Turfmarkt na...

Enorm kunstwerk langs de A4

Foto: Stichting Land Art Delft

Nog iets wat niet aan corona of coronamaatregelen onderhevig is: op 1 juni krijgen we er in Delft een enorm kunstwerk bij. Vanaf dan is er een enorme tulpenpiramide in beeldenpark Land Art Delft te bewonderen. Hier lees je meer:

Tulpenvaas

Vet: dit bizar grote kunstwerk is straks in Delft te bewonderen

Als je vaak over de A13 rijdt, zal je daar binnenkort iets heel bijzonders zien staan. Vanaf 1 juni ...

Openbaar vervoer rijdt vaker

tram 19

Wie met de tram of bus moet reizen, kan vanaf 1 juni weer volgens de normale dienstregeling terecht. Zowel EBS als HTM laten hun voertuigen weer volgens de normale dienstregeling rijden. Wel geldt dat je een mondkapje op moet en je nog steeds 1.5 meter afstand moet houden van je medepassagiers. Ook de trein gaat weer nagenoeg volgens de gewone dienstregeling rijden, maar de NS roept wel op om alleen de trein te pakken als het echt nodig is.

Niet op 1 juni, maar wel bíjna: Sebastiaansbrug open

Sebastiaansbrug ontwerp

En dan nog één bonusnieuwtje, omdat we er blij van worden: op 1 juni duurt het nog maar 11 dagen voordat de Sebastiaansbrug open gaat! Hier lees je meer:

Vanaf deze datum kun je over de Sebastiaansbrug rijden

Het duurde even (lees: een jaar of tien), maar de nieuwe Sebastiaansbrug is nu dan écht bijna klaar ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.