Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kun je verwachten van de Delftse festivals in de zomer en het najaar

Door Rosa Smit 2 juli 2020

We hebben ons moeten neerleggen bij een dramatisch festivaljaar. Het zag ernaar uit dat niets door zou gaan dit jaar, maar sinds de laatste versoepelingen, is er nog enige hoop. Vanaf 1 juli zit er geen limiet meer aan het aantal bezoekers van een festival, als maar wel overal de anderhalve meter aangehouden kan worden. Wat betekent dit voor de Delftse festivals die voor deze zomer en dit najaar op de planning stonden? Hoopvol zochten we het uit….

Koningsdag, de Golden Tenloop, Varend Corso, Fringe en OHM, het zijn allemaal festivals en feesten die we dit jaar hebben moeten missen. We moeten het doen met de herinnering van vorig jaar en het uitkijken naar het nieuwe jaar. Alleen van het Bluesfestival hebben we gelukkig nog kunnen genieten. Maar wat staat er nog op het programma nu we de maatregelen weer iets zijn versoepeld?

Chamber music festival

Van 30 juli tot 9 augustus zouden de Delftse woonkamers, tuinen en zaaltjes rond het Prinsenhof weer gevuld zijn met klassieke muziek. Ondanks de versoepelingen gaat het dit jaar niet door. Maar, er is nog wel een lichtpuntje: Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus zijn er vier kleinschalige concerten in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. De kaartverkoop hiervoor gaat deze week van start.

Jazzfestival

Helaas: het jazzfestival dat gepland stond op 28,29 en 30 augustus gaat ondanks de nieuwe maatregelen niet door. Hoe fijn is het altijd om in dit weekend door de stad te banjeren en op elke hoek een live-band te zien spelen en bekenden tegen te komen. Of het nu een zwoele zomeravond was of een dag vol regen, de augustusmaand werd goed afgesloten. Daar moeten we nu dus een jaartje mee wachten, maar laten we er dan maar vanuit gaan dat het in 2021 een extra goed weekend wordt!

Taptoe Delft

Taptoe Delft, waarbij topkorpsen uit de Nederlandse amateur-muziekwereld optreden, zou dit jaar op 11 en 12 september plaatsvinden. Je zou denken dat er misschien nog oplossingen te bedenken zijn met stoelen op afstand, minder bezoekers en kleinere optredens, maar helaas heeft de organisatie bekend gemaakt dat dit feestelijke weekend helemaal niet doorgaat dit jaar. De bands kunnen voorlopig nog niet oefenen. Daarbij is er een te groot risico met blaasinstrumenten en muziek, dat via luchtdeeltjes het coronavirus kan worden verspreid. Dus, ze nemen het zekere voor het onzekere. Ze geven wel al aan dat het volgend jaar een extra groot feest wordt.

Wat dan nog wel?

Er is gelukkig nog wel íets dat nog niet helemaal is afgestreept deze zomer, namelijk de Mooi Weer Spelen! Mócht dit gezellige straatfestival dit jaar alsnog doorgaan, dan is dat in het 1e weekend van september.

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 september staat er tot nu toe een ‘hallicunerende’ dansshow met artiesten uit Frankrijk gepland (genaamd: L’ivresse d’une approche). Dit zal in het poptaparkt te zien zijn. Vervolgens kunnen we op zondagmiddag genieten van diverse shows en artiesten uit binnen- en buitenland. Het precieze programma horen we als de organisatie echt 100% zeker is dat het doorgaat.

Wat zeker níet doorgaat tijdens de Mooi Weer Spelen is de grote Pink Floyd productie Mother Earth. Dit spektakel is sowieso verplaatst naar editie 2021.

Donkere dagen van Delft

Ook de Sinterklaasintocht en Lichtjesavond gaan vooralsnog door. Omdat het nog zo ver weg is, hebben de organisatoren nog even de tijd om te kijken hoe alles loopt. Ze zijn nog bezig met nadenken over hoe het er dan precies uit moet komen te zien. Wat zeker is, is ook al gaat het door, het zal er niet aan toe gaan als normaal. We mogen immers ook in december nog niet in grote menigten langs kraampjes lopen. We laten het je zo snel mogelijk weten als we hier meer over horen.

rondvaart delft

Voor je zomer bucketlist: dit zijn de 10 bekendste bezienswaardigheden in Delft

Eigenlijk is alles in onze stad bijzonder, maar deze tien bezienswaardigheden in Delft trekken het m...
beestenmarkt

Zomervakantie in Delft: dit wordt het weer in juli

Juli; de eerste maand van de zomervakantie. Sommige Delftenaren durven het aan om de grens over te g...

Deze zaken openden de afgelopen maanden in Delft

Wanneer er nieuwe zaakjes openen in Delft, zijn we er vaak als de kippen bij om daar over te schrijv...

 

Meer over

Doen Nieuws

adv.