Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit komt er op die lege vlakte langs de Buitenhofdreef

Door Michiel de Haan 4 juli 2018

Wie vaak over de Martinus Nijhofflaan rijdt, heeft het vast al eens gezien. Op de hoek met de Buitenhofdreef ligt al tien jaar een open terrein met alleen een betonnen fundament. Maar er gaat nu eindelijk iets gebeuren! Over een tijdje staat hier een nieuw gebouw.

Op het open terrein stond vroeger Sporthal Buitenhof. Ongeveer tien jaar geleden is deze sporthal gesloopt, omdat er een nieuw sportcomplex gebouwd werd. Deze nieuwe sporthal ligt aan de Duke Ellingtonstraat, direct naast het open terrein.

Appartementencomplex

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er op het terrein aan de Duke Ellingtonstraat een appartementencomplex moet komen. Hoe het complex er uit gaat zien of hoeveel appartementen er gebouwd worden, weten we nog niet. Wel weten we dat het huurappartementen voor starters worden. In het najaar is er een voorlichtingsavond voor buurtbewoners waar de plannen worden toegelicht.

In 2011 waren er ook al bouwplannen voor het open terrein. Deze plannen zijn toen door de economische crisis niet uitgevoerd. Nu is de projectontwikkelaar Van der Vorm Ontwikkeling bezig om de plannen alsnog uit te werken. Het is de bedoeling dat de bouw in 2019 van start gaat.

Meer over

Nieuws

adv.