Dit is het verhaal achter die lampenwinkel in de Choorstraat die nooit open is

Door Ilse Zoutewelle 9 juli 2018

Het is je ongetwijfeld al wel eens opgevallen dat er in de Choorstraat naast Shabu to go een lampenzaak zit. Maar de kans dat je er ooit binnen bent geweest, is nihil. De ‘Het Lichtparadijs’ is namelijk in geen twintig jaar (!) open geweest. Wat is hier aan de hand? We zochten het uit. 

We vragen doorgewinterde Choorstraat-ondernemer Paul van Georg Jensen Damask of hij meer weet. Hij vertelt ons: “Het winkeldeel van dit pand staat al twintig jaar leeg. De etalage fungeert voor zover ik weet alleen als etalage voor de vestiging in Rijswijk. Verder gebeurt er niets. De eigenaar is ook niet van plan hier iets mee te gaan doen, voor zover ik weet. Er zijn in het verleden al genoeg mensen geweest die interesse hadden in het pand, maar ze kregen het niet voor elkaar. Boven de winkel wonen zo’n twintig studenten, dus ik denk dat die meneer daarvan leeft.” Erg blij is Paul in elk geval niet met zijn buur: “Er gebeurt weinig qua onderhoud en de etalage wordt alleen veranderd als er zó veel vliegen liggen, dat het wel moet.”

‘Er gebeurt hier genoeg’

Vreemd verhaal, dus. Als we de vestiging van Het Lichtparadijs in Rijswijk bellen, vertelt de eigenaar het volgende: “Er gebeurt genoeg bij de vestiging in Delft, hoor. Mensen zien een lamp hangen in de etalage en bellen daarna op of ik die ook in Rijswijk heb. Vervolgens komen ze hem hier ophalen.” Waarom de winkel zelf nooit open is, wil hij niet vertellen.

Het Lichtparadijs blijft dus een bijzondere eend in de bijt. Maar mocht je een mooie lamp zien hangen in de etalage, weet je in het vervolg tenminste waar je moet zijn!

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.