Dit doet McDonald’s Delft-Noord tegen zwerfafval

Aangeboden door McDonald’s Delft-Noord 23 maart 2019

Niets is zo hinderlijk als rondzwervend afval. Daar weten ze bij McDonald’s Delft-Noord alles van en daarom doen ze er alles aan om het zwerfafval rondom het restaurant tot het minimum te beperken. Zo kun jij maximaal van je burger genieten! Wat er zoal wordt gedaan? Nou, dit!

Er wordt 20 (!) uur per dag schoon gemaakt

“Van crewlid tot manager: iedereen is de hele dag in de weer om te zorgen dat het terrein rondom het restaurant schoon blijft”, vertelt vestigingsmanager Taco. “Daarom zijn er standaard medewerkers bezig met opruimen. Zij starten om 07.00 uur ’s ochtends en om 00.00 uur ’s nachts wordt het laatste stukje karton opgeprikt.”

Niet alleen eigen troep wordt opgeruimd

Taco vertelt: “In het opruimen van zwerfafval gaan we verder dan wat van ons verwacht wordt. We ruimen niet alleen onze ‘eigen’ troep op, maar doen ons uiterste best om alles mee te nemen wat we tegenkomen.”

Verpakkingsmateriaal wordt verminderd

Een makkelijke oplossing voor minder afval is natuurlijk: minder produceren. Daar wordt hard aan gewerkt bij McDonald’s. “We nemen onze verantwoordelijkheid en doen er alles aan om ons verpakkingsmateriaal te verminderen. Daarnaast plaatsen we prullenbakken op strategische plekken, zodat het voor gasten makkelijk is om bakjes, servetten en bekers weg te gooien. Want dat is nog steeds de meest efficiënte manier om zwerfafval tegen te gaan.”

Het afval wordt gescheiden

Als alle vuilnis eenmaal verzameld is, wordt het niet achteloos in een container gemikt. “We scheiden alles in negen verschillende stromen. We hebben de ambitie om de verzamelde vuilnis nog slimmer te verwerken en te recyclen tot een hoogwaardige grondstof voor nieuwe toepassingen.”

Zaterdag wordt er extra opgeruimd

Zaterdag 23 maart is het de Landelijke Opschoondag en daar doet McDonald’s natúúrlijk aan mee! Samen met de buurt gaan ze die dag aan de slag om het terrein extra op te ruimen. “Iedereen is welkom om te helpen; zo gaan we met z’n allen de strijd aan!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door McDonald’s Delft-Noord. Meer over McDonald’s Delft-Noord ontdekken?

McDonald’s Delft-Noord restaurants en horeca

Nu openHele dag

Kleveringweg 2, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.