Diane zoekt man die haar 83-jarige vader redde uit de Buitenwatersloot

Door Tom Kikuchi 18 april 2019

Diane Zuiderwijk uit Den Hoorn is op zoek naar de held die haar 83-jarige vader in november uit het water heeft gered. Een half jaar later is de man nog steeds niet gevonden. Daarom deed Diane een oproep op Facebook, die inmiddels al meer dan 500 keer gedeeld is. 

Het ongeluk gebeurde op 3 november 2018. De ouders van Diane reden vanuit Den Hoorn op de scootmobiel richting Delft, toen haar vader met zijn scootmobiel in het koude water terechtkwam. Door een heldhaftige voorbijganger kon Diane’s vader uit het water worden gered.

Onbaatzuchtige voorbijganger

Maar Diane weet niet wie de voorbijganger is. Ze wil graag met hem in contact komen om hem te bedanken. “Hij was zo onbaatzuchtig om te hulp te schieten en heeft ook omstanders aangemoedigd om hem te helpen. Toen lukte het om mijn vader uit het water te krijgen.” Diane weet het volgende over de man te vertellen: “De man die ik zoek was waarschijnlijk met de fiets, woont vast in Delft of omgeving en is waarschijnlijk niet ongemerkt met natte kleren thuis gekomen.”

Weet jij meer?

Helaas is de vader van Diane een paar weken later overleden. Diane en haar familie zouden graag met de redder in contact willen komen. “Door deze persoon en andere helpende omstanders hebben wij een liefdevol en respectvol afscheid kunnen nemen.” Weet jij misschien wie deze man is? Laat het dan via een privéberichtje op Facebook aan Diane weten.

[Update]

De man is inmiddels gevonden. Bedankt voor het delen!

Meer over

Nieuws

adv.