Er verrijst een nieuwe woonwijk met 140 huizen vlakbij Delft

Door Iris Olsthoorn 18 juli 2018

Goed nieuws als je net als heel veel andere Delftenaren op zoek bent naar een nieuw onderkomen: in Den Hoorn wordt een compleet nieuwe wijk met 140 huizen gebouwd. De wijk gaat De Kreek heten en er komen huurwoningen, vrijstaande woningen, appartementen, rijtjeshuizen en meer. 

Na de zomervakantie gaan de eerste woningen van de nieuwe wijk in de verkoop. De Kreek wordt een hele diverse wijk: er komen huurwoningen, twee appartementencomplexen, vrijstaande woningen, rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap woningen en herenhuizen. De nieuwe buurt ligt straks aan de rand van het dorp, vlakbij de A4. Met een beetje geluk woon je naast het water, want er ligt een brede sloot langs een groot deel van de wijk. Verder is het de bedoeling dat het er veel groen komt. De huizen worden energiezuinig, met bijvoorbeeld zonnepanelen.

Van sociale huur tot vrijstaand koophuis

De afgelopen tijd heeft gemeente Midden-Delfland onderzocht wat voor huizen er in De Kreek moesten komen. Er is vooral veel behoefte aan starterswoningen, want starters in Den Hoorn en Schipluiden hebben veel moeite om een betaalbare woning te vinden. Ook worden er duurdere huizen gebouwd, zodat mensen uit de dorpskern door kunnen verhuizen naar een grotere woning en er dan weer een goedkopere koop- of huurwoning vrij komt. De kopers kunnen de huizen zelf personaliseren met bijvoorbeeld een uitbouw, andere indeling of een dakkapel. De huurwoningen in de nieuwe wijk worden sociale huur en zullen verhuurd worden door Wonen Midden-Delfland. 

de kreek
Foto: ABB Groep

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.