Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze woontoren staat straks op de lege vlakte aan de Buitenhofdreef

Door Iris Olsthoorn 26 maart 2019

Op de hoek van de Martinus Nijhofflaan en de Buitenhofdreef ligt al tien jaar een open terrein met alleen een betonnen fundament. We wisten al eventjes dat er een woontoren zou komen – nu weten we ook hoe die eruit gaat zien!

De woontoren krijgt de hippe naam Tiles en is vooral bedoeld voor starters, doorstromers en scheefhuurders. Straks vind je er 227 middenhuur appartementen  en 52 koopappartementen tussen de veertig en zeventig vierkante meter. Alle appartementen krijgen vloerverwarming en -koeling en worden energieneutraal. Op de site van VORM is te lezen dat je als bewoner van allerlei handige gedeelde spullen gebruik kan maken, zoals tien elektrische deelauto’s, deelfietsen, een groot dakterras en een wasruimte. In september van dit jaar begint de bouw, in het eerste kwartaal van 2022 moet alles af en opgeleverd zijn. Projectontwikkelaar VORM, BPL Pensioen en Syntrus Achmea moeten eerst nog wel even tekenen.

Dit is hoe het eruit ziet en wat het kost

Omdat de appartementen in de voorverkoop staan, weten we ook meteen voor hoeveel de stulpjes over de toonbank gaan. De appartementen kosten tussen de €172.000,- en €237.000,-. Voor dat eerste bedrag heb je een huisje van zo’n 41 vierkante meter met drie (!) kamers. Hoe past dat dan?, horen we je denken. Door handige oplossingen zoals schuifbare wanden en slapen in een ‘bedstede’, bijvoorbeeld.

Het grootste en duurste appartement in deze nieuwe woontoren heeft óók drie kamers, maar dan op zeventig vierkante meter. Voor zo’n €237.000,- heb je één slaapkamer, een ruime leefruimte en een balkon. Alle appartementen worden opgeleverd mét badkamer en keuken. Natuurlijk heeft de projectontwikkelaar alvast wat impressie plaatjes voor ons:

Foto: VORM
Foto: VORM
Foto: VORM
Foto: VORM
Foto: VORM

 

Meer woonnieuws in Delft

In de Kuyperwijk staan binnenkort 90 nieuwe sociale huurwoningen

In de Kuyperwijk is vorige week een grote sloop-operatie van start gegaan. Twee sociale woningbouwco...

Echt waar: je kunt binnenkort wonen in het Kruithuis

Wie wel eens binnen de poorten van het Kruithuis aan de Schie is geweest, weet het: het is een gigan...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.