Deze woontoren en nieuwbouwwijk staan straks tegenover IKEA

Door Iris Olsthoorn 22 oktober 2018

We wisten al een tijdje dat het oude gemeentegebouw aan de Staalweg plaats moet maken voor iets nieuws. Maar nu weten we ook eindelijk wat er voor terug komt: een enorme toren met woningen en bedrijfsruimtes en een heleboel nieuwe huizen. 

De gemeente heeft afgelopen vrijdag bekendgemaakt welke projectontwikkelaar aan de slag mag met het gebied én wat er komt. De plek naast afslag Delft moet in ieder geval een ‘iconische entree’ van de stad worden. Verder moet het een wijk zijn waar allerlei Delftenaren kunnen wonen, waar het groen is en waar plek is voor bedrijven.

Heel veel huizen

De projectontwikkelaar gaat flink aan de slag. Aan Staalweg 1 moet een enorme woontoren komen met 124 appartementen en 2500 vierkante meter voor commerciële ruimten. Daar omheen komen nog eens 56 studioappartementen, 37 stadswoningen en 55 huizen aan de gracht. De huizen moeten volgens de plannen geschikt zijn voor starters, gezinnen met kinderen en een en tweepersoonshuishoudens in alle leeftijdscategorieën. Wanneer de bouw van dit grote project precies start, is nog niet bekend.

Zo gaat het eruit zien

Allemaal goed en aardig, maar hoe gaat het eruit zien dan? Nou, volgens de eerste plaatjes ongeveer zo:

Foto: Novaform Vastgoedontwikkelaars
Foto: Novaform Vastgoedontwikkelaars
Foto: Novaform Vastgoedontwikkelaars
Foto: Novaform Vastgoedontwikkelaars

 

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.