Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze twee Delftse cafés staan in de Café Top 100

Door Iris Olsthoorn 19 november 2019

Pak die champagne er maar bij! De Café Top 100 van Misset Horeca is bekend en twee Delftse cafés staan erin. Dat betekent dat de zaken volgens het horecavakblad tot de allerbeste cafés van Nederland horen. Knap, hè?

Bierhuis de Klomp

Bierhuis de Klomp staat bíjna in de top 10 dit jaar: de elfde plek werd binnengesleept. De Klomp stond al een paar keer eerder in de top 100 van Misset Horeca, maar nog nooit zo hoog! Het juryrapport is lovend over de bediening, die netjes iedereen gedag zei, alles in de gaten hield en veel kennis van zaken had. “Op mijn vraag naar een bitter bier kreeg ik keurig de vraag of ik een bier uit de fles of van de tap wilde. Van de tap adviseerde ze de Mooie Nel IPA van Jopen en deze werd geserveerd in het eigen glas. Mijn partner kon kiezen uit diverse open wijnen, en ze adviseerde een mooie volle Spaanse La Vida Shiraz. Goed en vlot uitgeserveerd, ondanks de drukte. Een geweldige café-ervaring in een dito café.”, schrijft de jury.

Grandcafé de Sjees

Ook de Sjees mag trots zijn met een prachtige 27ste plaats. De mystery guests vroegen om een niet te zoet bier, en werden keurig geadviseerd door de medewerkers.”Van dit soort adviezen worden we blij. Dat worden we sowieso van de Sjees. Een prachtig bedrijf met een prettige en gastvrije bediening met oog voor iedereen. Leuke orginele barhapjes en een uitgebreide bierkaart.”

Goed gedaan en gefeliciteerd De Klomp en De Sjees!

Mystery guest

Goed om te weten: de cafés hebben zichzelf opgegeven óf zijn opgegeven voor deelname aan de top 100. Alle tenten hebben een mystery guest op bezoek gehad en zijn zo in de top 100 terecht gekomen. Vervolgens is er een jury langsgekomen die heeft bepaald wie welke plek krijgt. Ze kijken naar onder andere naar de uitstraling van de medewerkers, de kwaliteit van de bestelling en de totale uitstraling van het bedrijf.

Bekijk hier de complete Café Top 100 van 2019.

Lees ook

Deze zaken openen in 2019 nog in Delft

Zo langzamerhand komt het einde van 2019 in zicht. De laatste twee maanden van het jaar hoef je je n...

Er is een Chinees restaurant geopend op de Oude Delft

Je kunt veel mensen wakker maken voor een goede portie Chinees eten. Alleen waren de Chinese restaur...

adv.