Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze extra veiligheidsmaatregelen zijn van kracht tijdens het paasweekend in Delft

Door Iris Olsthoorn 10 april 2020

Het paasweekend staat voor de deur. Vanwege het mooie weer en vanwege de veiligheid nemen Veiligheidsregio Haaglanden en Gemeente Delft extra maatregelen in de openbare ruimte. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

RIVM, Veiligheidsregio Haaglanden en Gemeente Delft roepen op om zoveel mogelijk thuis te blijven. Moet je een noodzakelijke boodschap doen, doe dat dan alleen. Blijf voor een ommetje in je eigen buurt en houd altijd 1.5 meter afstand. 

Parkeerplaatsen Delftse Hout dicht

De gemeente sluit net als vorige week, ook komend weekeinde weer de parkeerplaatsen in de Delftse Hout af. Er komen op vier plaatsen afzettingen met het verzoek om te keren. De afzettingen zijn bij de Tweemolentjeskade, Bieslandsekade, Olof Palmestraat en Noordeindseweg. Op die manier kunnen auto’s het gebied niet inrijden en blijft het hopelijk een stuk rustiger in het gebied.

Wegen worden in de gaten gehouden

Vorig weekend was het stralend weer en kwamen er veel meldingen over wielrenners en motorrijders die zich niet aan de regels zouden houden. De veiligheidsregio is hiervan op de hoogte, maar zet wegen die populair zijn onder wielrenners en motorrijders niet preventief af. De wegen worden wél goed in de gaten gehouden; zodra blijkt dat weggebruikers zich ergens onverantwoord gedragen, zullen ze de weg in kwestie direct afsluiten. Dit geldt niet alleen in Delft, maar in heel regio Haaglanden.

Parkeerplaatsen bij woonboulevards en bouwmarkten worden gecontroleerd

Normaal is het tijdens Pasen vaak druk bij bijvoorbeeld bouwmarkten, bouwmarkten en tuincentra. Mocht je écht een bezoekje willen brengen aan een van deze winkels, hou er dan rekening mee dat het een stuk minder makkelijk gaat dan normaal. De Veiligheidsregio heeft met grote winkels afgesproken dat zij hun parkeerterreinen goed in de gaten houden, alleen deels gebruiken en werken met verkeersregelaars. Door de parkeerterreinen te controleren, wordt drukte tegen gegaan en kan er veilig gewinkeld worden. Het deurbeleid en de 1.5 meter regels blijven natuurlijk ook gewoon van kracht.

Varen kan, maar bruggen blijven dicht

Voor wie van plan was een paas-vaartochtje te maken, moet ook even goed opletten. De bruggen en sluizen in de hele provincie worden momenteel namelijk niet bediend (behalve voor containervaart). Je mag wel varen in de buurt van je eigen ligplaats, maar let er dan wel op dat je ook aan boord moet voldoen aan de richtlijnen wat betreft afstand houden.

Lees ook

5 x initiatieven tijdens de coronacrisis waar we blij van worden

Prachtige stoepkrijttekeningen, #coronahulp en ondernemers die het roer omgooien tijdens de coronacr...

Zo vieren Delftenaren hun verjaardag tijdens het coronavirus

We hebben op onze oproep: 'Vier jij je verjaardag ‘alleen’ door het coronavirus?' superveel reacties...

Wil je zien: creatieve Delftenaren steken thuisblijvers een hart onder de riem [video]

Waarschijnlijk zit je net als veel anderen inmiddels al een paar weken thuis in verband met de coron...

Binnenstad, de Hoven en meer: deze winkels in Delft zijn nog wel open

Door de coronacrisis moeten veel winkels de deuren sluiten. Op straat is het rustig, maar niet alle ...

Meer over

Corona Nieuws

adv.