Deze Delftse zaken sloten hun deuren in 2017

Je weet niet wat je hebt tot het weg is, zeggen ze weleens. Een behoorlijk aantal zaken wilden of moesten afgelopen jaar sluiten. We zetten ze voor je op een rij.

Burgerz

burgerz delft

Voor je hamburgercravings kan je niet meer op de Oude Delft terecht: restaurant Burgerz is sinds dinsdag 12 december weg uit Delft. Burgerz in Delft is gesloten omdat ‘de overkoepelende onderneming vindt dat de vestiging niet meer past in hun strategie’, lazen we op de site van de makelaar. Het is nog onbekend wat er in nu in het pand op Oude Delft 113 komt, maar we houden je natuurlijk op de hoogte.

Brasserie the Family

brasserie-the-family
Foto Facebook Brasserie The Family

Brasserie the Family aan de Kalfjeslaan deed afgelopen augustus zijn deuren dicht. Waarom precies, is niet duidelijk. In het pand zit sindskort Eetcafé Bar Tanthof. 

Klieder

klieder 3

Klieder was bij veel vaders, moeders én natuurlijk kinderen een grote hit. In dit cafeetje kon je van alles kopen en was alles gericht op kinderen. Helaas kampte de eigenaresse met gezondheidsproblemen, en moest zij de zaak dit jaar sluiten. Inmiddels zit chocoladewalhalla Quetzal in dit pand aan de Voorstraat. 

Friet District

friet district delft gesloten

Deze haute friet zaak opende in januari de deuren aan de Voldersgracht, maar sloot in november helaas alweer. De reden hiervoor is onduidelijk. We weten inmiddels wat er in het pand komt: dit voorjaar opent Happy Tosti er zijn vestiging!

Lewenstein Naaimachines

lewenstein naaimachines

Als Delftenaar weet je ongetwijfeld meteen over welke winkel we het hebben, ook al ben je er nog nooit binnen geweest. De winkel met de karakteristieke gevel is niet meer weg te denken uit de Choorstraat. Toch sloot de fournituren en naaimachine winkel dit jaar zijn deuren. Het is nog niet bekend wat er in het pand gaat komen. Wij vragen ons vooral af of de markante gevel wel blijft!

De Klikspaan

restaurant de klikspaan delft

Na bijna 40 jaar heeft restaurant de Klikspaan de deuren gesloten. Eigenaren Jaap Mak en Henk van Galen vonden het mooi geweest na al die jaren. We spraken met ze over de fijne tijd die ze in Delft hadden. 

Lekkernijen Enzo

Lekkernijen Enzo

Lunch- en koffiezaak Lekkernijen Enzo moest in januari helaas het veld ruimen. Het tentje in de Peperstraat liep niet zoals gehoopt, vertelde de eigenaar ons toen. Het pand staat nog steeds leeg. 

Bakker Bart

Bakker Bart Delft
Foto: Bakker Bart

We kunnen nog een páár dagen genieten van de broodjes van Bakker Bart, maar de vestiging aan de Brabantse Turfmarkt sluit nog dit jaar de deuren. Op 31 december is hij voor het laatst open. De Specsavers van de overkant verhuist dan naar dit pand. 

Voor de Kast

Foto: Facebook Voor de Kast

Bij dit winkeltje in het rustigste hoekje van de Beestenmarkt konden we tot de zomer terecht voor bijzondere spullen van kleine makers. Helaas kon eigenaar Mathijs de winkel niet meer combineren met zijn andere baan en zijn privé leven. 

HEMArkt

V&D pand Hemarkt hema outlet Delft V&D pand

Tot grote blijdschap van de diehard koopjesjagers kwam er na de sluiting van de V&D een HEMArkt in het pand. Helaas moest deze outlet in de zomer weer dicht. Inmiddels is het wachten tot het pand gesloopt wordt. 

Dex Lunchbar

dex lunchbar

De Brabantse Turfmarkt is een klein jaartje opgevrolijkt geweest door Dex Lunchbar, maar de deuren moesten – helaas – afgelopen juni alweer weer dicht. Eigenaar Dennis wilde meer tijd voor zijn gezin en zijn privéleven en zette daarom te zaak te koop. Inmiddels zit Ju & Mi lunchbar in dit pand. 

Mirell

Balen voor de mensen die vaak een kopje koffie dronken bij Mirell in de Hoven Passage: eigenaar Kees ging met pensioen en sloot daarom op 1 november de deuren.

Charles Vögele

charles vögele failliet
Foto: de Hoven Passage

Kledingketen Charles Vögele ging in januari failliet, dus leek het gedaan met de vestiging in De Hoven. Gelukkig kon de winkel een beetje gered worden: door middel van een doorstart en een metamorfose naar ‘Miller & Monroe’.  

Coolcat

Coolcat delft
ANP

Coolcat aan het Bastiaansplein is sinds kort dicht. De kledingwinkel maakt plaats voor de bibliotheek die samen met kunstencentrum VAK verder gaat onder de naam OPEN. 

La Taperita

kattencafe kattenkop café delft

La Taperita op het hoekje van de Oude Delft is sinds kort gesloten. Het pand van het tapasrestaurant stond al een tijde te koop. We weten wat er voor in de plaats komt: een kattencafé! 

Nico Velthoven

nico velthoven hoven passage

Nog eentje uit de Hoven Passage: de tassen- en kofferwinkel Nico Velthoven sloot dit jaar de deuren. De eigenaren van de winkel wilden het wat rustiger aan gaan doen. Liefhebbers van de winkel kunnen nog wel terecht in de vestiging in Nootdorp, die blijft voorlopig nog open.

Villa Tuinfeest

villa tuinfeest delft

We hebben een klein jaartje kunnen genieten van de burgers, gevulde planken en broodjes van Villa Tuinfeest, maar vanaf 18 november was het (voorlopig) voorbij. Het restaurant staat met inboel en al te huur voor een volgende eigenaar. Er is nog niet bekend of en wanneer het restaurant op de Markt een vervolg krijgt.

Wijnhandel-slijterij André Klerks

wijnhandel klerks
Foto: Google Maps

De wijnhandel-slijterij van André Klerks aan de Julianalaan sloot afgelopen juni. Maar liefst 47 jaar hebben André en zijn vrouw de winkel gerund, maar ze vinden het mooi geweest. “We zijn allebei 76, we gaan met pensioen”, vertelden zij ons eerder.

Cows & Colors

cows and colors delft

Toen het moederbedrijf Euroland dit jaar failliet ging, was het gedaan met winkel Cows & Colors in De Hoven Passage. Na een lange outletperiode is de winkel verbouwd tot Boekenvoordeel. 

 

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Grappig! Er komt een comedyclub in STECK”

Grappig! Er komt een comedyclub in STECK

Ga naar “Een warme start van de herfst! Dit is de weersverwachting van oktober in Delft”

Een warme start van de herfst! Dit is de weersverwachting van oktober in Delft

weersverwachting oktober delft
Ga naar “Deze toffe dingen doe je dit weekend in Delft (30 sep – 2 okt)”

Deze toffe dingen doe je dit weekend in Delft (30 sep – 2 okt)

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)

Nu gesloten

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Repromedewerker”

Repromedewerker

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime/Parttime
luba uitzendbureau delft

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper