Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Delftse flitspaal zorgde in 4 maanden tijd voor evenveel boetes als in heel Drenthe 

Door Iris Olsthoorn 18 juni 2019

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een flitspaal. Kennelijk vinden we het toch best lastig om ons in te houden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers: er werden in de eerste vier maanden van het jaar behoorlijk wat boetes uitgedeeld in Delft. Een paal zorgde zelfs voor bijna even veel boetes als in heel Drenthe (!). 

De paal op de Prinses Beatrixlaan zorgde in z’n eentje voor 13.282 boetes. Dat klinkt als veel. Maar om nog maar even te benadrukken hoeveel: in heel de provincie Drenthe (!) werden er in de eerste vier maanden van 2019 precies 13.818 boetes uitgedeeld. Hatsa.

138 boetes per dag

De flitspalen op de Kruithuisweg (N470) stonden er ook niet voor niets, maar hoefden veel minder vaak overtredende automobilisten vast te leggen. De paal aan de westkant klikte 1515 keer, die op de oostkant 1690 keer. De drie flitspalen in Delft flitsten in totaal 16.487‬ keer voor mensen die door rood reden of het gaspedaal te hard indrukten. Dat betekent dat er in de eerste vier maanden van 2019 dagelijks bijna 138 (!) mensen een boete kregen in Delft. Dat blijkt allemaal uit cijfers van het CJIB.

In heel Nederland

In totaal zijn in de eerste vier maanden van dit jaar 2.729.233 verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen, blijkt uit gegevens van het CJIB. Dat is een stuk minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2.938.509 verkeersboetes opgelegd.

Deze weg in Vrijenban wordt een flink stuk verlegd

Als je vaak vanaf hartje Vrijenban richting de snelwegoprit bij IKEA rijdt, ga je waarschijnlijk via...
binnenstad Delft

Het grote voetgangersgebied in de binnenstad ligt er nog steeds niet en dit is waarom

Misschien weet je het nog wel: in 2017 vertelde Stichting Centrummanagement Delft enthousiast over h...

adv.