Deze Delftse basisscholen scoorden supergoed op de eindtoets (en deze minder goed)

Door Iris Olsthoorn 18 februari 2019

De verplichte eindtoets in groep 8, voorheen beter bekend als de cito-toets, levert naast resultaten voor leerlingen ook gemiddelde scores voor scholen op. De onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft een overzicht gemaakt van de de eindtoetsresultaten van basisscholen, ook in Delft.

Supergoede scores

Het gemiddelde cijfer in Delft varieert nogal. De leerlingen van Basisschool de Eglantier en OBS Simon Carmiggelt hebben het gemiddeld het beste gedaan: beide scholen scoren een 7.6. Ook het Mozaiëk scoort goed met een 7.5. Voor het berekenen van de score per school werden de scores van de IEP, Cito en Route 8 van de jaren 2016 tot en met 2018 meegenomen.

Minder goede scores

Er waren ook wat basisscholen met minder goede gemiddelde scores. Gelukkig haalde geen enkele basisschool een onvoldoende gemiddelde. Het laagste gemiddelde van Delft is een 5.9 voor de Delftse Montessorischool. De Openbare Parkschool moet het doen met een 6. Wat nu als je kind op een school zit met een wat minder goede score? Geen nood. RTL zegt hierover: ‘Een slechte score betekent niet meteen dat het onderwijs op een school niet goed is. Je kunt aan de school vragen hoe het komt dat de score zo laag is. Misschien vindt de school andere dingen belangrijker dan een hoge score, of neemt de school juist bewust kinderen aan die minder goed kunnen leren.’

Zo scoort jouw basisschool

Ben jij benieuwd hoe jouw basisschool scoort? Dat kun je checken op het interactieve kaartje op de website van RTL. Wil je meer weten over hoe de score tot stand komt? Dat lees je hier.

Lees ook

4 x vragen en antwoorden over de Citotoets op Delftse basisscholen

Je hoeft eind januari, begin februari maar een willekeurige klas op een willekeurige Delftse basissc...

Houd er alvast rekening mee: het onderwijs staakt op 15 maart

Je kunt maar beter alvast een dag vrij nemen op 15 maart 2019 of een goede oppas zoeken, want het zi...

Meer over

Nieuws

adv.