Deze bloemist is officieel de duurzaamste van Delft

Aangeboden door Fairflorist 5 juni 2019

Heb je er al eens bij stilgestaan dat voor het kweken van bloemen vaak superveel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt? Marcel Overbeek van Marcel en Ruud Bloembinders deed dat wel en daarom besloot hij een certificaat te halen waarmee hij zich officieel ‘duurzame bloemist’ mag noemen. Hij is hiermee de enige in Delft en omstreken.

fairflorist delft
Wethouder Brandligt kwam het certificaat officieel overhandigen

Je mag jezelf niet zomaar ‘duurzame bloemist’ noemen. Marcel heeft de afgelopen maanden een hele omslag gemaakt. “Ik koop nu de helft van mijn bloemen in bij erkend duurzame kwekers. Zij gebruiken minder bestrijdingsmiddelen en betalen hun medewerkers een eerlijk loon. Vooral voor bloemen uit bijvoorbeeld Kenia en Ethiopië is dit heel belangrijk. Hiermee werk ik volgens de normen van Barometer Duurzame Bloemist. Stichting Milieukeur heeft dit gecontroleerd en het certificaat uitgegeven.”

Duurzame kwekers

Maarehm, waarom koopt hij niet voor 100 procent in bij duurzame kwekers? “Dat is niet haalbaar. Sommige soorten bloemen zijn simpelweg niet verkrijgbaar met het duurzame label. Van veel kwekers weet ik bijvoorbeeld wel dat ze duurzaam werken, maar die hebben er geen certificaat voor. Ik let er dus wel op, ook al hebben de kwekers er geen erkenning voor.”

Bezorgen op de fiets

Ook op andere vlakken is Marcel duurzamer gaan werken. “De winkel heb ik zo energiezuinig mogelijk ingericht: zo gebruik ik groene stroom en scheid al het afval. Verder bezorg ik de bloemen zoveel mogelijk met de fiets. Als dat niet lukt, maken we een efficiënte rit met de auto.”

Nieuwe naam

Met deze nieuwe bedrijfsvoering vond Marcel het ook tijd voor een nieuwe naam. “Die naam stamde nog uit de tijd dat ik de zaak runde met mijn vader. Hij is een aantal jaar geleden overleden. Dit leek me een goede aanleiding om van naam te veranderen. Vanaf nu heten we Fairflorist. Volgens mijn moeder zou pa er wel mee kunnen leven.”

Bloemen bestellen

Je kunt bij Fairflorist nog steeds terecht voor bloemen en mooie vazen. “We hebben ook bloemenabonnementen: dan bezorgen we wekelijks een mooie bos bij je thuis. Daarnaast leveren we veel boeketten bij bedrijven.” Je kunt langskomen bij de winkel op de Lange Geer, maar online bestellen kan ook, dat doe je via de website van Fairflorist.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Fairflorist. Meer over Fairflorist ontdekken?

Fairflorist bloemisten

Nu gesloten09:00 - 17:30

Lange Geer 16, Delft

Bekijk meer:bloemisten

adv.