Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze basisschool in Tanthof is benoemd tot ‘excellente school’

Door Iris Olsthoorn 20 januari 2020

De onderwijsinspectie heeft deze maandagochtend onthuld welke scholen in Nederland de titel ‘excellente school‘ mogen dragen. In totaal zijn er 62 predikaten uitgedeeld aan scholen. In Delft mocht de Simon Carmiggeltschool in Tanthof de titel voor de tweede keer in zijn zak steken. 

Scholen die zo’n predikaat ontvangen, mogen zichzelf tot en met 2022 excellent noemen. Om een excellente school te worden moet een school zich bijna een jaar van te voren aanmelden. Je krijgt de inspectie op bezoek en als die de school goed vinden komt er meerdere keren een onafhankelijke jury langs. De Simon Carmiggeltschool heeft die test inmiddels twee keer succesvol doorstaan: in 2017 kreeg deze basisschool ook al deze eretitel uitgereikt.

Tekst loopt door onder de tweet.

Dit zegt de jury

Het juryrapport van de basisschool in Tanthof is lovend. De jury schrijft bijvoorbeeld dat ze onder de indruk zijn van de manier waarop de school de leerlingen regie geeft over het leren. Volgens hen is dit ‘een goed voorbeeld van eigentijds onderwijs’.  Ook vindt de jury het goed dat zowel de ouders als de leerlingen hun zegje mogen doen over bijvoorbeeld het rooster. Het hele rapport kun je hier lezen.

Niet de enige excellente school in Delft

De Simon Carmiggeltschool is niet de enige ‘excellente school’ in Delft: in 2018 kreeg ook het Stanislascollege Westplantsoen deze titel uitgereikt. Hun predikaat is nog tot dit jaar geldig, daarna moet er een nieuwe aanvraag ingediend worden en komt de inspectie opnieuw langs.

Wil je misschien ook lezen:

Handig om te weten: op deze data vallen de schoolvakanties in Delft in 2020

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de kerstvakantie net voorbij, maar we kijken nu al uit n...
Kinderen restaurants delft

9 x lunchen of dineren met kinderen in Delft

Even lunchen of een avondje uit eten met de kinderen is hartstikke leuk, maar niet altijd even gemak...

Meer over

Nieuws

adv.