Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Band van Delftse Jim nam voor heel even Radio 3FM over

Door Rosa Smit 22 april 2020

Het komt bijna nooit voor dat een nummer op de radio twee keer achter elkaar wordt gedraaid. Maar een DJ op 3FM vond een nummer van de band Lucky Blue zo goed, dat hij het niet twee, niet drie, maar vier keer achter elkaar draaide. We spraken de band, waaronder met Delftse gitarist Jim.

Het gaat om het nummer ‘Alone’, waar de band afgelopen weekend ook hun eerste videoclip bij heeft gepubliceerd. Een kennis van de band vroeg het nummer aan tijdens een show van 3FM en DJ Sander Hoogendoorn vond het nummer zo lekker dat hij het blééf aanzetten. ”Ik wil niet dat het stopt!”, zei hij nadat hij het de eerste keer had gehoord.

En die actie heeft de band veel opgeleverd. Delftse gitarist Jim Jansen: ”Ik kan er nog niet te veel over zeggen omdat alles eerst nog wat meer vorm moet krijgen, maar we hebben het echt opeens heel druk. We zijn overspoeld met fans en berichten. Hoewel we een echte live band zijn en de optredens nu even moeten missen, gaat het erg goed met ons achter de schermen.” Het ziet er dus naar uit dat we binnenkort veel meer van de band gaan horen.

Samen alleen

Alone gaat voor een deel (toevallig op dit moment heel toepasselijk) over dat we met zijn allen alleen zijn. Maar de tekst is geen voorbode van een emotioneel nummer; de muziek is juist heel vrolijk. ”De band wil graag graag dansbare muziek maken en dat de mensen een leuke tijd hebben als ze de nummers horen”, vertelt Jim. Zanger Marcus voegt daaraan toe: ”Onze nummers klinken vaak vrolijk, terwijl het over heftige dingen kan gaan. Dat komt ook terug in de naam van de band. Die heeft niets met Delft (Delfts blauw) te maken, het gaat om een taalkundige tegenstelling. Een soort geluk bij een ongeluk. Yin en Yang.  Met onze muziek proberen we te laten zien dat je emoties moet vieren en niet moet schuwen.”

Lees ook

Regenboogbrug

Supergaaf: We hebben vanaf nu een regenboogbrug in Delft!

Hij is hartstikke vrolijk en staat heel gezellig: de regenboogbrug bij het station Delft. Maar de br...

Dit is er te doen in de meivakantie van 25 april t/m 3 mei

Aanstaande vrijdag begint na de online lessen en een drukke thuiswerkdag de meivakantie voor vele De...

Lekker! Hier in Delft haal je oranje gebak

Het is het lekkerste onderdeel van Koningsdag: Het oranje gebak. Ondanks dat Koningsdag er dit jaar ...

Eindelijk bekend: ‘Foodpark ’t Harnasch gaat in 2020 nog open’

Een maandje geleden konden we je melden dat KFC en De Beren een vestiging gaan openen op het nieuwe ...

Gespot: dit vrolijke kunstwerk(je) is nieuw op de Markt

Wie de afgelopen dagen over de Markt heeft gelopen of gefietst, heeft het misschien wel gezien. Op h...

Meer over

Nieuws

adv.