Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 Delftenaren staan dit jaar in de Quote 500

Door Iris Olsthoorn 5 november 2019

Het tijdschrift Quote maakt elk jaar een lijstje van de vijfhonderd állerrijkste Nederlanders. Dit jaar staan er wederom maar liefst vijf Delftenaren in. We zochten uit wie het zijn en hoeveel geld ze nou precies hebben: 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

47. Chris Oomen

€800 miljoen

Stadsgenoot Chris Oomen heeft een vermogen van maar liefst 800 miljoen euro en is daarmee de 46ste rijkste inwoner van Nederland (en de allerrijkste van Delft!). Meneer Oomen nam dit jaar na veertig jaar afscheid als topman van zorgverzekeraar DSW. Helemaal stil gaan zitten is hij niet: hij bekleed er volgens Quote nog een adviserende rol. Chris Oomen is medeoprichter van beursbedrijf Optiver en daar haalt hij het grootste deel van zijn enorme spaarpot mee binnen.

64. Joop en Henk Roodenburg

€550 miljoen

De gebroeders Roodenburg zijn samen goed voor een vermogen van 550 miljoen euro en dat zet ze op de 64ste plek van de lijst. De broers verdienen heel veel geld met de bedrijven Huisman en Vekoma: respectievelijk een bedrijf dat grote bouwmachines bouwt voor op zee én een achtbaanbouwer (bekend van de Python en Villa Volta in de Eflteling!). Huisman daalde dit jaar flink in winst ten opzichte van voorgaande jaren, maar Vekoma werd verkocht aan een Japans bedrijf. Daarmee wisten de broers hun plekje in de top 100 van de Quote500 veilig te stellen.

86. Ruud Vlek

€450 miljoen

Ruud Vlek heeft een geschat vermogen van 450 miljoen euro en staat daarmee op plek 86 in de Quote 500. Net als Chris Oomen is hij een van de oprichters van het megabedrijf Optiver en verdient daar een aardig zakcentje mee. Volgens Quote heeft hij een groot deel van zijn vermogen in vastgoed gestoken, waar hij ook niet bepaald armer van is geworden.

450. Wim Zegwaard

€110 miljoen

Iets verder op de lijst vinden we Wim Zegwaard. Zijn 110 miljoen is goed voor plek 450. Je kent hem natuurlijk van het gelijknamige afval- en rioolverwerkingsbedrijf. Meneer Zegwaard is zo rijk geworden door zijn bedrijf te verkopen en zijn geld slim te beleggen. Leuk detail: Wim Zegwaard wil eigenlijk helemaal niet in de lijst staan, zegt hij tegen Quote. “Ik hoef echt niet de rijkste op de begraafplaats te worden, hoor!” Misschien lukt het hem over een paar jaar van de lijst af te vallen: in 2017 stond hij nog op plek 336. Zijn vermogen is in die twee jaar overigens wel gegroeid met zo’n vijf miljoen euro.

Lees ook

Dit zijn de rijkste en armste wijken van Delft

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Delft of Delftenaren gaan. Zo vinden we het bi...

Deze rijkaards zijn lid geweest bij het Delftsch Studenten Corps

We vertelden je al eens eerder over rijke Delftenaren die in de Quote 500 staan, maar nu heeft Quote...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.